Microsoft: Συμφωνία για εξαγορά της Sybari Software

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2005 09:57

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της Sybari Software Inc., της εταιρείας παραγωγής λογισμικού ασφαλείας, που πρόκειται να μπει σήμερα στο Χρηματιστήριο, προκειμένου να προστατεύσει τα προγράμματα των ηλεκτρονικών διευθύνσεων από επιθέσεις ιών, έκλεισε η Microsoft Corp.

Η δημόσια εγγραφή της Sybari, ανεβάζει την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας σε περίπου 186 εκατ. δολάρια. Η Microsoft, η μεγαλύτερη παραγωγός λογισμικού στον κόσμο, δεν ανακοίνωσε πόσα θα καταβάλλει σε αυτήν την εμπορική συναλλαγή. Η Sybari, με έδρα τη Ν. Υόρκη, διαθέτει περισσότερους από 10.000 εταιρικούς πελάτες και εξειδικεύεται στην παραγωγή προγραμμάτων που αποτρέπουν τους ιούς να διεισδύσουν μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Microsoft.

H εμπορική συναλλαγή, αποτελεί την δεύτερη της Microsoft μέσα σε τρεις μήνες και καταδεικνύει την ανάγκη της εταιρείας να παρουσιάσει τα δικά της προγράμματα καταπολέμησης ιών, προκειμένου να προστατεύσει τα δικά της Windows και Internet. Οι επιθέσεις ιών αυξήθηκαν περισσότερο από έξι φορές το 2002 και το 2003 και μερικοί πελάτες της Microsoft σκέφτονται σοβαρά το ανταγωνιστικό της εταιρείας λογισμικό, Linux. Η Microsoft, θέλει να έχει τα δικά της προγράμματα προστασίας, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική της Symantec Corp. και της McAfee Inc.

Οι μετοχές της McAfee υποχωρούσαν 2,14 δολ. η μία, ποσοστό 8,2%, φθάνοντας στα 23,82 δολ. η μία στις 4 μ.μ., στη Ν. Υόρκη. Οι μετοχές της Symantec σημείωναν απώλειες 1,41 δολ., ποσοστό 6,4%, φθάνοντας στα 22,09 δολ. η μία στο Nasdaq και της Veritas Software υποχωρούσαν κατά 1,53 δολ., ποσοστό 5,9%, φθάνοντας στα 24,38 δολ. η μία. Ανοδο οκτώ σεντς, σημείωναν οι μετοχές της Microsoft, φθάνοντας τα 26,24 δολ. η μία.

Οι μετοχές της Trend Micro Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής προγραμμάτων anti-virus της Ιαπωνίας, υποχωρούσαν σήμερα νωρίς στο Τόκυο, κατά 6,3%. Η Microsoft τον περασμένο Δεκέμβριο, έκλεισε συμφωνία για τη χρήση της τεχνολογίας anti-virus της Trend για τα ηλεκτρονικά μηνύματα του MSN Hotmail, στο Internet.

Την τελευταία διετία η Microsoft έκανε οκτώ εξαγορές και τρεις από αυτές είχαν σχέση με θέματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης και της εξαγοράς της Sybari. O επικεφαλής της Microsoft, Bill Gates τον Ιανουάριο του 2002 ζήτησε από τους τεχνικούς του, να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους σε θέματα ασφαλείας, με βάση τα νέα δεδομένα. Από τότε η εταιρεία βελτίωσε τα Windows XP, τα οποία ανθίστανται περισσότερο στους ιούς, ενώ καθυστέρησε τη νέα έκδοση των Windows, με τα οποία λειτουργεί περίπου το 95% των προσωπικών υπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συμφωνία, θα ολοκληρωθεί περίπου σε έναν μήνα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Microsoft, Mike Nash, σε σημερινή του συνέντευξη. Tα προϊόντα της Sybari, αφήνουν τους πελάτες της να χρησιμοποιούν πολλά προγράμματα καταπολέμησης ιών, ενώ η Microsoft σχεδιάζει να λανσάρει μια δική της μηχανή εμπλοκής ιών, η οποία θα είναι συμβατή με το πρόγραμμα της Sybari, μέσα σε λίγους μήνες, σύμφωνα με τον Nash.

H Sybari θα πουλήσει 3,35 εκατ. μετοχές σε τιμή από 14 έως 16 δολ. η μία, σήμερα, με σκοπό να αντλήσει 53,6 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία που πουλά μερικά προϊόντα της κάτω από το σήμα «Antigen», ιδρύθηκε το 1995 και εμφάνισε πωλήσεις 38,3 εκατ. δολ. με ζημίες ύψους 445.000 δολαρίων τη χρήση του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα