Ericsson: Κέρδη για πέμπτο τρίμηνο μετά τη μείωση του κόστους

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2005 09:10

ΚΕΡΔΗ, για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, ανακοίνωσε ότι εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής δικτύων κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, Ericsson AB, μετά την αύξηση της ζήτησης και της μείωσης του κόστους.

Το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 6 δισ. σουηδικές κορώνες (848 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 0,38 κορώνες ανά μετοχή, από 142 εκατ. κορώνες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, που διενεμήθη σήμερα. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από την SME Direkt, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της εταιρείας θα ανέλθουν σε 6,27 δισ. κορώνες. Οι πωλήσεις της Ericsson σημείωσαν αύξηση 8,8%, φθάνοντας στα 39,4 δισ. κορώνες.

Η εταιρεία, με επικεφαλής τον Carl-Henric Svanberg, ευνοείται από τον συνδυασμό μείωσης του κόστους και αύξησης της ζήτησης διεθνώς για τα εξαρτήματα που παράγει. Οι πελάτες της, συμπεριλαμβανομένης της T-Mobile στις ΗΠΑ - της Deutsche Telekom AG - και της Hebei Mobile Communication Co., αναβαθμίζουν τα δίκτυά τους, προκειμένου να καλύψουν τη μεγαλύτερη κίνηση, μετά από τρία χρόνια μείωσης των δαπανών τους.

Η ανακοίνωση, έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. Οι μετοχές της Ericsson, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 3,8%, μετά την αναρρίχησή τους σε ποσοστό της τάξης του 64% πέρυσι, με αποτέλεσμα να έχει την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη OMX και την τρίτη καλύτερη μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Telecommunication Equipment Index.

Η Ericsson, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να καταβάλλει μέρισμα 0,25 κορώνες ανά μετοχή, για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα