Εlpida: Στόχος, διπλάσιο μερίδιο αγοράς την επόμενη χρήση

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2005 07:15

ΣΤΟΧΟ, να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της στα memory chips, την επόμενη οικονομική χρήση, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στα chip για κινητά τηλέφωνα και άλλα καταναλωτικά αγαθά, έθεσε η Elpida Memory Inc., το venture μεταξύ της Hitachi Ltd. και της NEC Corp. Ανοδικά κινήθηκε η τιμή της μετοχής της, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα, από τη στιγμή που άρχισε να διαπραγματεύεται τον περασμένο Νοέμβριο.

«Στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια, μόνο τρεις κατασκευαστές DRAM chip, θα βρίσκονται στην παγκόσμια αγορά και φυσικά θα είμαστε ένας από αυτούς», ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, Yukio Sakamoto, 57 ετών, σε συνέντευξή του, συμπληρώνοντας: «Θέλουμε το μερίδιο αγοράς μας να ανέλθει στο 15%».

Ο Sakamoto, δημιούργησε ένα τμήμα ανάπτυξης chips για ηλεκτρονικά που απευθύνονται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό τον Νοέμβριο του 2003, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι στην αγορά κυριαρχούν η Samsung Electronics Co. και η Micron Technology Inc. Τα chips της Elpida, χρησιμοποιούνται στο PlayStation 2, το πιο δημοφιλές ηλεκτρονικό παιχνίδι στον κόσμο, που κατασκευάζει η Sony Corp.

Σημειώνεται, ότι, η Elpida βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με πέντε, έξι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και παραγωγούς ηλεκτρονικών για το ευρύ καταναλωτικό κοινό, προκειμένου να τις προμηθεύσει με DRAM chips, συμπλήρωσε ο Sakamoto, επισημαίνοντας: «Βρισκόμαστε σε διαφορετικό δρόμο από την Samsung, ένα δρόμο με μεγαλύτερη μελλοντική ανάπτυξη».

Οι μετοχές της Elpida, σημείωναν άνοδο 12%, σήμερα, φθάνοντας στα 4.840 γιέν η μία. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη άνοδος που σημείωσαν από την στιγμή που άρχισαν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο, στις 15 Νοεμβρίου. Στη 1:18' μ.μ., ώρα Τόκυο διαπραγματεύθηκαν 6% υψηλότερα. Χθες, σημείωσαν άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 5,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα