Macquarie: 2,74 δισ. δολ. για εμπορικά κέντρα της Regency

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2005 07:01

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την αγορά 101 εμπορικών κέντρων από την California Public Employees' Retirement System, αντί του ποσού των 2,74 δισ. δολ. ΗΠΑ, προκειμένου να επεκταθεί στην πιο δημοφιλή πολιτεία των ΗΠΑ, την Καλιφόρνια, έκλεισε η Macquarie CountryWide Trust and Regency Centers Corp.

Η Macquarie CountryWide, εταιρεία επενδύσεων ακινήτων, με έδρα το Σύδνεϋ, θα κατέχει το 65% του venture, που θα έχει στην κυριότητά του εμπορικά κέντρα στην Καλιφόρνια και άλλες 18 πολιτείες των ΗΠΑ. Το Regency, με έδρα το Jacksonville της Φλόριντα, θα κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Η εμπορική αυτή συναλλαγή, σημαίνει, ότι η κοινοπραξία που δημιουργείται από τη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Αυστραλίας, θα διαθέτει το 75% των περιουσιακών της στοιχείων στις ΗΠΑ, καθώς τελειώνουν οι προοπτικές επέκτασης στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία. Το venture θα έχει το 1/5 του συνολικού εμβαδού των εμπορικών κέντρων στην Καλιφόρνια, κάτι το οποίο αποτέλεσε, περίπου το 20% των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ το 2004.

«Εάν δεν μπορείς να αποκτήσεις περιουσιακά στοιχεία στη χώρα σου, τα αποκτάς στο εξωτερικό», ανέφερε ο Jason Teh, ο οποίος διαχειρίζεται 3,9 δισ. δολ. ΗΠΑ σε μετοχές, με την Investors Mutual Ltd., στο Σύδνεϋ, συμπληρώνοντας: «Πρόκειται για μία μεγάλη εμπορική συναλλαγή σε υψηλή τιμή».

Η εξαγορά, που εγκρίθηκε από τα διοικητικά συμβούλια της Macquarie και της Regency, αναμένεται να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η ανακοίνωση, έγινε μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στις ΗΠΑ. Οι μετοχές της Regency σημείωναν άνοδο 47 σεντς, φθάνοντας στα 50,62 δολ. ΗΠΑ η μία στο New York Stock Exchange. Συνολικά πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 22%, μεγαλύτερη της αύξησης 20%, που σημείωσε ο Morgan Stanley Real Estate Investment Trust Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα