DoCoMo: Περισσότερος χρόνος για την αύξηση των λειτουργικών κερδών

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2005 07:34

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ χρονικό διάστημα για να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα, στα λειτουργικά της κέρδη, ενδέχεται να χρειαστεί η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, NTT DoCoMo Inc., καθώς απέτυχε να πείσει τους πελάτες να καταβάλλουν περισσότερα για την παροχή υπηρεσιών ταχείας πρόσβασης.

«Τα κέρδη μπορεί να αργήσουν να αντιστραφούν επειδή ακόμη προσπαθούμε να αναπτύξουμε νέες πηγές εσόδων», ανέφερε ο επικεφαλής της DoCoMo, Masayuki Hirata, 57 ετών, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, συμπληρώνοντας: «Οι πελάτες χρειάζονται χρόνο για να υιοθετήσουν νέες λύσεις, όπως οι συνεδριάσεις μέσω βίντεο».

Η DoCoMo, με έδρα το Τόκυο, που τον περασμένο μήνα εμφάνισε για τρίτο τρίμηνο μείωση των λειτουργικών της κερδών, υστερεί της KDDI Corp. στην απόκτηση νέων συνδρομητών, στο πιο κερδοφόρο κομμάτι της παροχής υπηρεσιών ταχείας πρόσβασης. Τώρα, στρέφει το ενδιαφέρον της σε άλλους τομείς, προκειμένου να περιορίσει το χάος και να τονώσει την ανάπτυξη των κερδών.

«Η στροφή της εταιρείας σε άλλους τομείς, καθώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός, ενδέχεται να μειώσει τα έσοδά της και να ωθήσει την DoCoMo να δαπανήσει περισσότερα για να προσελκύσει πελάτες», ανέφερε η Natasha Chetwynd, διαχειρίστρια κεφαλαίων της Βritannic Asset Management, στη Γλασκώβη, η οποία κατέχει μετοχές της εταιρείας.

Την τρέχουσα οικονομική χρήση, η εταιρεία προβλέπει μείωση των λειτουργικών της κερδών κατά 1/4, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 830 δισ. γιέν. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν, ότι τα λειτουργικά της κέρδη θα μειωθούν 22%, φθάνοντας στα 858 δισ. γιέν. Τα καθαρά της κέρδη προβλέπεται να μειωθούν κατά 34%, φθάνοντας στα 508,4 δισ. γιέν την τρέχουσα χρήση, με μείωση των πωλήσεων 0,2%, στα 4,83 τρισ. γιέν, σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησής της.

Οι μετοχές της DoCoMo, της δεύτερης σε μέγεθος ιαπωνικής εταιρείας, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, υποχωρούσαν 0,6%, φθάνοντας στις 182.000 γιέν στη 1:22' μ.μ., στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, τοπική ώρα. Συνολικά φέτος, έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 3,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα