Μικρή πτώση στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2005 09:21
UPD:14:21

ΑΠΩΛΕΙΕΣ κατέγραψαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο ύστερα από τα αποθαρρυντικά στοιχεία για την ιαπωνική οικονομία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Συγκεκριμένα, στο χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου η ιαπωνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη κατά 0,1%.

Η παραπάνω ανακοίνωση επηρέασε αρνητικά τις εταιρείες που βασίζουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους στην ιαπωνική αγορά και ειδικότερα εκείνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του real estate.

Η μετοχή της Mitsui Fudosan, της υπ΄ αριθμόν ένα εταιρείας real estate στην Ιαπωνία, υποχώρησε κατά 2% οδηγώντας το σχετικό κλαδικό δείκτη σε πτώση 2,25%.

Αντιθέτως, ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές εταιρειών του κλάδου υψηλής τεχνολογίας. Ο τίτλος της Toshiba ενισχύθηκε κατά 1,6% και έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Δεκεμβρίου. Ώθηση στην παραπάνω μετοχή έδωσε η πρόβλεψη του προέδρου της Toshiba ότι τα κέρδη της εταιρείας στο τμήμα προσωπικών υπολογιστών θα ξεπεράσουν τις αρχικές εκτιμήσεις στην επόμενη χρήση χάρη στον περιορισμό του κόστους.

Ο δείκτης Nikkei σημείωσε πτώση κατά 44,81 μονάδες ή 0,38% και διαμορφώθηκε στις 11.601,68 μονάδες.

Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 1.164,94 μονάδες μειωμένος κατά 0,28%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα