Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2005 09:21

Μικρή πτώση στο χρηματιστήριο του Τόκιο

ΑΠΩΛΕΙΕΣ κατέγραψαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο ύστερα από τα αποθαρρυντικά στοιχεία για την ιαπωνική οικονομία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Συγκεκριμένα, στο χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου η ιαπωνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη κατά 0,1%.

Η παραπάνω ανακοίνωση επηρέασε αρνητικά τις εταιρείες που βασίζουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους στην ιαπωνική αγορά και ειδικότερα εκείνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του real estate.

Η μετοχή της Mitsui Fudosan, της υπ΄ αριθμόν ένα εταιρείας real estate στην Ιαπωνία, υποχώρησε κατά 2% οδηγώντας το σχετικό κλαδικό δείκτη σε πτώση 2,25%.

Αντιθέτως, ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές εταιρειών του κλάδου υψηλής τεχνολογίας. Ο τίτλος της Toshiba ενισχύθηκε κατά 1,6% και έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Δεκεμβρίου. Ώθηση στην παραπάνω μετοχή έδωσε η πρόβλεψη του προέδρου της Toshiba ότι τα κέρδη της εταιρείας στο τμήμα προσωπικών υπολογιστών θα ξεπεράσουν τις αρχικές εκτιμήσεις στην επόμενη χρήση χάρη στον περιορισμό του κόστους.

Ο δείκτης Nikkei σημείωσε πτώση κατά 44,81 μονάδες ή 0,38% και διαμορφώθηκε στις 11.601,68 μονάδες.

Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 1.164,94 μονάδες μειωμένος κατά 0,28%.