Εγκρίνεται η σύσταση για το έλλειμμα

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2005 09:24

Η ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ επιτήρηση των δημοσιονομικών εξελίξεων της Ελλάδας, λόγω του υπερβολικού ελλείμματος, που εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από το Eurogroup και αύριο από το ECOFIN.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος στο περιθώριο των συνεδριάσεων, θα έχει κρίσιμες επαφές, με κοινοτικούς αξιωματούχους, για άλλες εκκρεμότητες.

Στην ατζέντα του συμβουλίου υπουργών των 12, που συνεδριάζει το απόγευμα θα συζητηθεί η σύσταση για απόφαση του Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 104 παράγραφος 9 σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας. Η τελική απόφαση θα διαμορφωθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Ecofin.

Το σχέδιο απόφασης που θα συζητηθεί, για τον τερματισμό της κατάστασης υπερβολικού ελλείμματος στην Ελλάδα βασίζεται στη σχετική σύσταση προς το Συμβούλιο που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 9 Φεβρουαρίου με την οποία ζητείται από την Ελλάδα να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2006.

Παράλληλα οι υπουργοί Οικονομικών των 25 θα συζητήσουν τις προτάσεις της Επιτροπής για τη βελτίωση της διαχείρισης του ευρωπαϊκού συστήματος των δημοσιονομικών στατιστικών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διαφάνειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα