Απερρίφθη το αίτημα μεταφοράς της δίκης της Parmalat από το Μιλάνο

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2005 13:41

ΙΤΑΛΟΣ δικαστής απέρριψε το αίτημα μεταφοράς της δίκης της χρεοκοπημένης Parmalat Finanziaria SpA, της μεγαλύτερης που σημειώθηκε ποτέ στην Ιταλία, σε άλλη πόλη από το Μιλάνο. Ο δικαστής Cesare Tacconi, πήρε σήμερα αυτήν την απόφαση. Οι δικηγόροι, του Gian Paolo Zini, πρώην συμβούλου της Parmalat, κατέθεσαν σχετικό αίτημα στο δικαστήριο του Μιλάνου, πριν από πέντε ημέρες.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του ιδρυτή της Parmalat, Calisto Tanzi, έχουν ζητήσει επίσης τη μεταφορά εκδίκασης της υπόθεσης σε άλλη πόλη, με το αιτιολογικό, ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων.

Οι κατήγοροι του Μιλάνου ψάχνουν κατηγορίες για χειραγώγηση της αγοράς εναντίον του Tanzi και άλλων 28, συμπεριλαμβανομένων και στελεχών της Parmalat, τραπεζιτών και ορκωτών λογιστών.

Η Parmalat κήρυξε πτώχευση τον Δεκέμβριο του 2003 και αργότερα αποκάλυψε ότι είχε χρέος μεγαλύτερο των 14 δισ. ευρώ (18,2 δισ. δολ. ΗΠΑ), περίπου πέντε φορές υψηλότερο του χρέους που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη διοίκησή της.

Η κατάρρευση της εταιρείας παραγωγής γάλακτος μακράς διαρκείας, χυμών και γιαουρτιού, τίναξε στον αέρα τις επενδύσεις περισσοτέρων των 100.000 Ιταλών μετόχων και επενδυτών ομολόγων.

Ο Massimo DiNoia, συνήγορος υπεράσπισης του Zini, ζήτησε να μεταφερθεί η έρευνα από το Μιλάνο, καθώς ένας από τους δικαστές της πόλης ήταν κάτοχος ομολόγων της Parmalat και επιδιώκει να αποδοθούν ευθύνες για τις ζημίες που υπέστησαν οι πολίτες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα