Αναβάθμιση του δικτύου της Forthnet στο διαδίκτυο

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2005 17:45

Σε νέα επένδυση για το Ιντερνετ δίκτυό της προχωρά η FORTHnet ανεβάζοντας τη συνολική χωρητικότητα διασύνδεσής της με το εξωτερικό στα 1.395 Mbps.

Στις 10 Φεβρουαρίου τέθηκε σε πλήρη λειτουργία ένα νέο ιδιόκτητο, ενσύρματο κύκλωμα STM1 (155 Mbps), ενώ στα μέσα Μαρτίου η εταιρία θα θέσει σε πλήρη λειτουργία τέσσερα επιπλέον ιδιόκτητα ενσύρματα κυκλώματα των 155 Mbps το καθένα. Τα πέντε αυτά νέα ιδιόκτητα STM1 κυκλώματα Ιντερνετ (155 Mbps έκαστο) προστίθενται στα τέσσερα υπάρχοντα κυκλώματα και ανεβάζουν τη συνολική χωρητικότητα σε 9 x 155 Mbps = 1.395 Mbps.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωση, οι επενδύσεις που υλοποιεί η εταιρεία με συνεχείς αναβαθμίσεις στις υποδομές της, εξελίσσονται παράλληλα με τη ζήτηση για τις υπηρεσίες της.

Παράλληλα, η FORTHnet αναβαθμίζει και τον εσωτερικό της δικτυακό κορμό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη λειτουργία ενός ακόμα κυκλώματος στη γραμμή Αθήνας - Θεσσαλονίκης, επιτυγχάνοντας διασύνδεση των δύο πόλεων στα 310 Μbps.

Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει μόνιμη σύνδεση 155 Mbps με τον Κόμβο Διασύνδεσης Δικτύων Ιντερνετ στην Αθήνα A.I.X. (Athens Internet eXchange), μέσω του οποίου ανταλλάσσει ελληνική Ιντερνετ κίνηση με τους άλλους ISPs.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα