Schneider: 30% υψηλότερα κέρδη το 2004

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2005 09:16

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 30%, σημείωσαν το 2004 τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κλειστών κυκλωμάτων στον κόσμο, Schneider Electric SA, μετά την επέκτασή της και σε ξένες αγορές εκτός της γαλλικής, μέσω συγχωνεύσεων, σε συνδυασμό με τη μείωση του προσωπικού της, σε μια προσπάθεια περιορισμού του κόστους λειτουργίας της.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 565 εκατ. ευρώ (737 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από 433 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Παρίσι, στην ημερήσια εφημερίδα «Les Echos». Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 544 εκατ. ευρώ.

Η Schneider, ενδέχεται να δαπανήσει φέτος και το επόμενο έτος, τρία δισ. ευρώ, στην αγορά ιδίων μετοχών και σε αγορές στην Κίνα και σε άλλες χώρες, όπου η ζήτηση αυξάνεται με ταχύτερο ρυθμό απ'ό,τι στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Ο επικεφαλής της, Henri Lachmann, προχώρησε στην αγορά κατασκευαστών συστημάτων ελέγχου ηλεκτρικής ενεργείας για να αυξήσει τα κέρδη, την ίδια στιγμή που μείωσε το προσωπικό κατά 5.000 θέσεις, για να περιορίσει τις δαπάνες.

Οι μετοχές της Schneider Electric, το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο 10%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στα 13,7 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμα στο 1,8 ευρώ ανά μετοχή, από 1,1 ευρώ. Το καθαρό της χρέος, διατηρήθηκε στα 490 εκατ. ευρώ και κάτω από τα στάνταρντ της International Financial Reporting Standards, ενώ σχεδιάζει να κάνει μέλος του διοικητικού της συμβουλίου, τον Serge Weinberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα