ΑΜΡ Ltd.: 436 εκατ. δολ. τα κέρδη το β' εξάμηνο, μετά τις επενδύσεις

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2005 09:06

ΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη, το δεύτερο εξάμηνο, σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών, μετά την άνοδο των Χρηματιστηρίων, με αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων από τις επενδύσεις της, εμφάνισε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Αυστραλίας, ΑΜΡ Ltd.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 556 εκατ. δολ. Αυστραλίας (436 εκατ. δολ. ΗΠΑ), το εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από ζημίες 3,38 δισ. δολ. Αυστραλίας, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η εταιρεία θα επιστρέψει στους μετόχους της 750 εκατ. δολ. Αυστραλίας, μετά τη μείωση του κόστους λειτουργίας της.

Ο επικεφαλής της, Andrew Mohl, 49 ετών, μείωσε το χρέος και περιέκοψε το προσωπικό, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις ζημίες τριών ετών. Πρέπει να πουλήσει περισσότερες ασφάλειες και συνταξιοδοτικά προγράμματα, μετά την υποχώρηση της πώλησης συμβολαίων το δεύτερο εξάμηνο.

Η αξία των νέων δραστηριοτήτων του τμήματος ζωής, της ΑΜΡ και των συντάξεων, αυξήθηκε 19%, φθάνοντας στα 284 εκατ. δολ. Αυστραλίας στο σύνολο του έτους, λιγότερο του ρυθμού ανάπτυξης 25%, που είχε σημειώσει το πρώτο εξάμηνο. Οι μετοχές της, υποχώρησαν τρία σεντς, φθάνοντας στα 7,45 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 2:51' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ, μετά την υποχώρησή τους στα 7,10 δολ. Αυστραλίας η μία.

Στο σύνολο του έτους τα καθαρά καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 934 εκατ. δολ. Αυστραλίας ή 50 σεντς ανά μετοχή μετά, από ζημίες ρεκόρ 5,54 δισ. δολ. Αυστραλίας ή τεσσάρων δολ. ανά μετοχή. Η επιστροφή κεφαλαίων στους μετόχους ισούται με 40 σεντς ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα