Arcelor: Στα 2,3 δισ. ευρώ τα κέρδη, μετά την αύξηση των τιμών

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2005 09:22

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης χαλυβουργίας στον κόσμο, Arcelor SA, στο σύνολο της χρήσης, μετά την αύξηση των τιμών και της ζήτησης από την Κίνα.

Το 2004, καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 2,3 δισ. ευρώ (3 δισ. δολ. ΗΠΑ), σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση στην γαλλική εφημερίδα «La Tribune», έναντι 257 εκατ. ευρώ, που είχε εμφανίσει το 2003. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της θα ήταν ύψους 2,2 δισ. ευρώ. Η εταιρεία θα προτείνει μέρισμα 65 σεντς ανά μετοχή.

Η Arcelor, όπως η Corus Group Plc, με έδρα το Λονδίνο και άλλες ευρωπαϊκές χαλυβουργίες, αύξησαν τις τιμές για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο τον Ιανουάριο, μετά την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη με ρυθμό 5% το 2004, τη μεγαλύτερη, σε τρεις δεκαετίες, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ο επικεφαλής της, Guy Dolle, σχεδιάζει να δαπανήσει 3 δισ. δολ. ΗΠΑ για την επέκταση της εταιρείας στη Βραζιλία μέχρι το 2010, προκειμένου να μειώσει το κόστος παραγωγής και να τονώσει περαιτέρω τα κέρδη της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα