Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, οδεύοντας να κλείσουν με κέρδη, για τέταρτη εβδομάδα. Οι μετοχές της Ito-Yokado Co. οδηγούσαν την άνοδο, μετά την ανακοίνωση της διοίκησής της, ότι προγραμματίσει να αναζωογονήσει τον τομέα της ένδυσης και της Japan Tobacco. Inc., μετά την πρόβλεψη, ότι η μείωση των θέσεων εργασίας, θα βοηθήσει την εταιρεία, να εξοικονομήσει 521 εκατ. δολάρια.

«Οι επενδυτές κυνηγούν οποιαδήποτε καλή είδηση, έστω και μικρή», ανέφερε ο Youichi Yanai, ο οποίος διαχειρίζεται 28 δισ. δολ. σε μετοχές, με την Bank of Tokyo-Mitsubishi Ltd., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Η αίσθηση της αγοράς είναι αρκετά δυνατή».

Ο Nikkei 225, σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 11.611,91 μονάδες, στις 11 π.μ., ώρα Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει με άνοδο 0,5%, μέσα στην εβδομάδα. Ανοδο 0,2%, σημείωνε ο δείκτης Topix.

Αλλού στην περιφέρεια, ο δείκτης Hang Seng, στο Χονγκ Κονγκ, υποχωρούσε κατά 0,4%. Απώλειες σημείωναν οι μετοχές της CNOOC Ltd., μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου και την αναθεώρηση προς τα κάτω των εσόδων της μεγαλύτερης offshore εταιρείας παραγωγής πετρελαιοειδών της Κίνας, από την Credit Suisse First Boston.

Πτωτικά κινούντο οι μετοχές της Qantas Airways Ltd., μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της μετοχής της από την Goldman Sachs JBWere Pty, επικαλούμενη την αύξηση του ανταγωνισμού.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, ταλαντεύθηκε μεταξύ κερδών και απωλειών. Ο δείκτης οδεύει να κλείσει με άνοδο 0,7% μέσα στην εβδομάδα, την τέταρτη κατά σειρά εβδομάδα κερδών και το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ανοδικά επίσης κινούντο οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Κορέα, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν και την Ινδονησία, τη στιγμή που οι λοιποί δείκτες κινούντο πτωτικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα