Κίνα: 8,9% υψηλότερη βιομηχανική παραγωγή, η χαμηλότερη τριετίας

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2005 07:20

ΜΕ ΤΟΝ χαμηλότερο ρυθμό, σε χρονικό διάστημα τριών ετών, μετά τα μέτρα της κυβέρνησης, για τον περιορισμό των επενδύσεων, σε μια προσπάθεια μείωσης του πληθωρισμού, αλλά και των αποθεμάτων, αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, τον Ιανουάριο.

Η παραγωγή αυξήθηκε σε ποσοστό 8,9%, έναντι του προηγούμενου έτους, μετά την αναρρίχησή της σε ποσοστό 14,4%, τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site, της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στο Πεκίνο. Τα στοιχεία προσαρμόστηκαν, ώστε να επιτρέψουν αλλαγές στον αριθμό των ημερών εργασίας, μετά τις αργίες για το νέο Σεληνιακό Ετος, που συνέπεσαν διαφορετικούς μήνες.

Οι εξαγωγές της Κίνας και οι δαπάνες των καταναλωτών αυξάνονται, ενώ η οικονομική ανάπτυξη έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ ετών και στο 9,5% πέρυσι.

Οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση 33%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ τον Δεκέμβριο, στα 63,8 δισ. δολ. ΗΠΑ και οι λιανικές πωλήσεις κατά 15%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε επτά μήνες. Σε μη προσαρμοσμένα στοιχεία, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αυξήθηκε τον Ιανουάριο σε ποσοστό 20,9%, φθάνοντας τα 484 δισ. ουάν (58 δισ. δολ. ΗΠΑ), σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα