DBS Group: Σχεδόν διπλάσια κέρδη τη χρήση του 2004

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2005 07:39

ΣΧΕΔΟΝ διπλάσια κέρδη, μετά την ταχύτερη ανάπτυξη της οικονομίας και τον περιορισμό των επισφαλών δανείων, σε συνδυασμό με την αύξηση των εσόδων της στο Χονγκ Κονγκ, εμφάνισε το 2004 η μεγαλύτερη τράπεζα της Σιγκαπούρης, DBS Group Holdings Ltd.

Τα καθαρά της κέρδη σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 97%, φθάνοντας στα δύο δισ. δολάρια Σιγκαπούρης (1,2 δισ. δολ. ΗΠΑ), τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, προς το Χρηματιστήριο.

Η οικονομία της Σιγκαπούρης, αναπτύχθηκε με ρυθμό 8,4%, το 2004, τον ταχύτερο, σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών, αυξάνοντας τις υποθήκες κατοικιών και τα δάνεια για την αγορά αυτοκινήτων και δίνοντας τη δυνατότητα στους δανειστές της χώρας, να μειώσουν τις προβλέψεις τους για επισφαλή δάνεια.

Επίσης, η DBS ευνοήθηκε από την οικονομική ανάκαμψη στο Χονγκ Κονγκ, όπου αγόρασε την πρώην Dao Heng Bank Group Ltd., το 2001. Τα κέρδη της από την εκεί δραστηριότητά της, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 27%, φθάνοντας στα 534 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης, το 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα