Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι ιαπωνικές φαρμακοβιομηχανίες, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai, ότι η Sankyo Co. και η Daiichi Pharmaceutical Co., θα συνδυάσουν τις δραστηριότητές τους τον Οκτώβριο.

«Θα υπάρξουν περισσότερες συγχωνεύσεις στον κλάδο των φαρμακοβιομηχανιών, προκειμένου να διατηρηθεί ανταγωνιστικός», ανέφερε ο Kenji Tomida, ο οποίος διαχειρίζεται 16 δισ. δολ. σε μετοχές με την T&D Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Συγχωνεύσεις σαν και αυτήν, θα βοηθήσουν τις φαρμακοβιομηχανίες να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, καθώς επεκτείνουν τις γραμμές των προϊόντων τους και μειώνουν το κόστος».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 101,56 μονάδες, στις 12:03' μ.μ., ώρα Τόκυο. Ο κλάδος των φαρμακοβιομηχανιών, ήταν ο δεύτερος που συνέβαλε στην ποσοστιαία άνοδο του περιφερειακού δείκτη, μετά τον κλάδο των εταιρειών ενεργείας.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225, αναρριχήθηκε 0,1%, φθάνοντας στις 11.669,15 μονάδες, τη στιγμή που ο Topix, σημείωνε άνοδο 0,2%.

Οι μετοχές της S-Oil Corp., οδήγησαν τις μετοχές των εταιρειών ενεργείας υψηλότερα μετά την αύξηση των κερδών της το τέταρτο τρίμηνο σε επίπεδα ρεκόρ και την άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου.

Στη Ν. Κορέα, οι μετοχές της LG Corp. και της LG Electronics Inc., κινήθηκαν ανοδικά, μετά την ανακοίνωση της Sovereign Asset Management Ltd., την περασμένη Παρασκευή, ότι επένδυσε περίπου ένα τρισ. γουόν (976 εκατ. δολ.), σε δύο εταιρείες.

Ανοδικά κινούντο οι μετοχές στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων και των μετοχών της BlueScope Steel Ltd. και της John Fairfax Holdings Ltd., οι οποίες ανακοίνωσαν υψηλότερα, απ' ό,τι αναμενόταν, κέρδη. Στη Ν. Ζηλανδία, ο NZSX 50 Index, αναρριχήθηκε σε ποσοστό 1,1%, με αποτέλεσμα να έχει τις καλύτερες επιδόσεις, μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στις ανοιχτές αγορές, σημείωναν κέρδη, εκτός από τους δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες. Ο Philippine stock index, σημείωνε απώλειες 2,9%, με αποτέλεσμα να έχει τις χειρότερες επιδόσεις, μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα