Ν. Κορέα: Δεν σχεδιάζει την πώληση δολαρίων η Κεντρική Τράπεζα

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2005 08:26

ΔΕΝ ΘΑ προχωρήσει στην πώληση περιουσιακών στοιχείων σε δολάρια ΗΠΑ, η Κεντρική Τράπεζα της Ν. Κορέας, η τέταρτη κάτοχος ξένων συναλλαγματικών αποθεμάτων στον κόσμο, επιδιώκοντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες, ότι η διαφοροποίηση που σχεδιάζει, σχετίζεται με το αμερικανικό νόμισμα.

Η Bank of Korea, σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε σήμερα στη Σεούλ, αναφέρει, ότι σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα σε άλλα ομόλογα – όχι κρατικά – παρά να πουλήσει δολάρια και να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία σε άλλα νομίσματα. Η τράπεζα δεν ανέφερε εάν έχει σχέδια να κάνει επενδύσεις σε νέα αποθέματα.

Η δήλωση αυτή, δεν επέτυχε την αναστροφή της ανόδου του γουόν, το οποίο σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 17 κυριοτέρων νομισμάτων του κόσμου, σήμερα. Νωρίτερα, το γουόν αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 1997, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Κεντρικής Τράπεζας κατά τη συνεδρίαση των μελών της, στις 18 Φεβρουαρίου, όπου αναφερόταν, ότι επιδίωξη αποτελούν οι επενδύσεις με μεγαλύτερες αποδόσεις, παρά οι αντίστοιχες σε κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ, όπως σε περιουσιακά στοιχεία της Αυστραλίας και του Καναδά.

Το γουόν σημείωσε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στα 1001,90 έναντι του δολαρίου στις 12:54' μ.μ., τοπική ώρα, σύμφωνα με την Seoul Money Brokerage Service Ltd. Νωρίτερα, αναρριχήθηκε κατά 0,8%, φθάνοντας στα 998,10, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 17 Νοεμβρίου του 1997.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα