Frontline: Κέρδη ρεκόρ το δ' τρίμηνο, μετά την αύξηση των ναύλων

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2005 08:47

ΕΠΤΑΠΛΑΣΙΑ κέρδη, εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς πετρελαίου με τάνκερ στον κόσμο, Frontline Ltd., καθώς η αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου, σε επίπεδα ρεκόρ, τόνωσαν τη ζήτηση για τα πλοία της.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 498,2 εκατ. δολ. ΗΠΑ ή 6,66 δολ. ανά μετοχή, από 70,5 εκατ. δολ. ή 96 σεντς ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της Frontline, που εδρεύει στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Ατλαντικού, τις Βερμούδες, υπερδιπλασιάστηκαν, φθάνοντας στα 656,3 εκατ. δολ. ΗΠΑ.

Ο ΟΠΕΚ, άντλησε περισσότερα από 30 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, το τέταρτο τρίμηνο, τις μεγαλύτερες ποσότητες από το 1979, καθώς η ζήτηση αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς σε τρεις δεκαετίες, με πρώτη την Κίνα. Οι ναύλοι, αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα, παρά ποτέ, επίπεδα, με αποτέλεσμα οι ναυτιλιακές εταιρείες, όπως η Frontline και η Teekay Shipping Corp., να εμφανίσουν κέρδη ρεκόρ για δεύτερο έτος.

Η παραγωγή του ΟΠΕΚ το τέταρτο τρίμηνο, αυξήθηκε κατά μέσον όρο δύο εκατ. βαρέλια ετησίως, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τα κέρδη της Frontline, διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των επτά οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και προέβλεπαν, ότι αυτά θα ανέλθουν σε 372 εκατ. δολ. ΗΠΑ. Η εταιρεία, θα διανείμει μέρισμα 3,50 δολ. ανά μετοχή για το τρίμηνο.

Στη Ν. Υόρκη, οι μετοχές της Frontline, σημείωσαν υπερδιπλάσια άνοδο πέρυσι, έναντι ανόδου 3,8% του Standard & Poor's 500 Index. Χθες, οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 35 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 48,34 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα