Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2005 07:01
UPD:07:10

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, για τρίτη ημέρα. Τα υψηλότερα κέρδη, σημειώνουν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co., μετά τις καλύτερες - απ'ό,τι αναμενόταν - εκθέσεις στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Ν. Κορέα.

«Ο κόσμος γίνεται περισσότερο αισιόδοξος για την οικονομία των ΗΠΑ, ωθώντας σε αγορές μετοχώς εταιρειών, καθαρά εξαγωγικού χαρακτήρα», ανέφερε ο Takashi Inoue, ο οποίος διαχειρίζεται 48 δισ. δολ. σε μετοχές με την Kokusai Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Η ζήτηση βελτιώνεται σε διεθνές επίπεδο». Ο ίδιος κατέχει μεταξύ άλλων και μετοχές της Samsung Electronics.

O Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν 942 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 1,2%, φθάνοντας στις 103,10 μονάδες, στη 1:19' μ.μ., ώρα Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2000. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, κέρδιζε 0,8%, φθάνοντας στις 11.752,43 μονάδες, τη στιγμή που ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα, σημείωνε κέρδη 0,9%.

Στην Αυστραλία, οι μετοχές της BHP Billiton και της Rio Tinto όδευαν να κλείσουν σε επίπεδα ρεκόρ, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής των μετοχών τους, από την JPMorgan Chase & Co. και την Deutsche Bank AG, καθώς και των κερδών τους, αφού οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος σημειώνουν άνοδο.

Στη Ν. Ζηλανδία, ο δείκτης NZSX 50 Index, σημείωνε τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των λοιπών δεικτών στην περιφέρεια, κερδίζοντας 1,5%, οδεύοντας να κλείσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Ανοδικά επίσης, κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στα Χρηματιστήρια της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στη Σιγκαπούρη και την Ινδονησία. Κλειστό είναι σήμερα το Χρηματιστήριο στην Ταϊβάν, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα