Περιορίστηκαν οι ζημίες του Ομίλου Plias το 2004

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2005 09:58

Σε 11,6 εκατ. ευρώ ανήλθε κατά το 2004 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Plias A.B.E.E. έναντι 9,0 εκατ. ευρώ κατά το 2003, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 29%.

Η αύξηση αυτή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οφείλεται αφενός σε νέες συνεργασίες και στην επέκταση των υπαρχόντων με διεθνείς οίκους για την παραγωγή φασόν προϊόντων και αφετέρου στη διείσδυση σε νέες αγορές του εξωτερικού.

Την ίδια περίοδο, τα αποτελέσματα προ φόρων (ΕΒΤ) διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 2,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 41,3%, έναντι ζημιών ύψους 5,0 εκατ. ευρώ κατά το 2003. Όπως υπογραμμίζεται, η βελτίωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας, στη ριζική αναδιάρθρωση της διοικητικής δομής, που είχε σαν αποτέλεσμα τη σημαντικότατη μείωση των λειτουργικών δαπανών, καθώς και στην πώληση ενός οικοπέδου της εταιρείας στην Κάτω Κηφισιά.

Σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε 38,2 εκατ. ευρώ έναντι 58,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, παρουσιάζοντας μείωση κατά 34,3%. Η μείωση αυτή οφείλεται στη διακοπή της διανομής προϊόντων τρίτων, που δεν παρουσίαζαν κερδοφορία. Επιπλέον, θα πρέπει να αναφερθεί ότι στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών του Ομίλου κατά το 2003 συμπεριλαμβανόταν και ο κύκλος εργασιών της Τσακίρης ΑΒΕΕ.

Αντίστοιχα, τα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου (ΕΒΤ) παρουσίασαν βελτίωση κατά 50,5% και διαμορφώθηκαν σε ζημίες 7,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 14,8 εκατ. ευρώ το 2003.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του έτους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Αδ. Λέντσιος, ανέφερε: «Το 2004 ήταν έτος σκληρής δουλειάς και συστηματικών προσπαθειών προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού και της εξυγίανσης του Ομίλου μας. Προσπαθειών που τα αποτελέσματά τους αντικατοπτρίζονται και στα μεγέθη μας. Το 2005 θα είναι ένας χρόνος καθοριστικός για τη μελλοντική πορεία του Ομίλου. Ο πήχυς μας έχει τοποθετηθεί ψηλά, στοχεύοντας τόσο στην αναδιάρθρωση και βελτίωση της χρηματοοικονομικής μας κατάστασης όσο και στην ανάπτυξη των θυγατρικών μας εταιριών. Αυτές οι δύο βασικές στρατηγικές, σε συνδυασμό με την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς μας και τον συνεχή περιορισμό των δαπανών και λειτουργικών εξόδων σε όλες τις εταιρίες, πιστεύουμε ότι θα οδηγήσουν σε μια υγιή ανάπτυξη του Ομίλου PLIAS στο εγγύς μέλλον».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα