Air Liquide: 5% υψηλότερα κέρδη από τις πωλήσεις υδρογόνου

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2005 10:00

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό 5%, μετά τις υψηλότερες πωλήσεις αερίου υδρογόνου και την αγορά μερικών τμημάτων της Messer Griesheim GmbH, εμφάνισαν το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής βιομηχανικών αερίων στον κόσμο, Air Liquide SA.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 418 εκατ. ευρώ (555 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από περίπου 398 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News. Η Air Liquide, σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμά της στα 3,50 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι, είπε ότι οι πωλήσεις της, στο σύνολο του έτους αυξήθηκαν 12%, φθάνοντας στα 9,38 δισ. ευρώ, ενώ το τέταρτο τρίμηνο τα κέρδη της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 6%, φθάνοντας στα 2,27 δισ. ευρώ. Η Air Liquide και οι ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης της Praxair Inc., ευνοούνται από τη ζήτηση υδρογόνου το οποίο τα διϋλιστήρια χρησιμοποιούν για να αφαιρέσουν το θειάφι από τα καύσιμα.

Οι εταιρείες του κλάδου, όπως είπε σήμερα, ο αντιπρόεδρός της, Jean-Claude Buono, ευνοήθηκαν από την επιστροφή της σταθερής ανάπτυξης, ειδικότερα στην παραγωγή υδρογόνου και της ανερχόμενης Ασίας.

Φέτος, σύμφωνα με τον Buono, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, προβλέπεται να αυξηθούν περίπου με τον ίδιο ρυθμό, του 7,1% του 2004.

Στο σύνολο της χρήσης, τα κέρδη αυξήθηκαν στα 778 εκατ. ευρώ από 726 εκατ. ευρώ το 2003, σύμφωνα με την εταιρεία. Τα αποτελέσματα του δευτέρου εξαμήνου υπολογίστηκαν από την αφαίρεση των αντίστοιχων του πρώτου από το σύνολο της χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα