Telefonica: Χαμηλότερα των προβλέψεων κέρδη, εξ αιτίας του κόστους

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2005 09:49

ΑΥΞΗΣΗ των κερδών της, εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών, της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής, αλλά χαμηλότερη από ό,τι προέβλεπαν οικονομικοί αναλυτές, καθώς ο έντονος ανταγωνισμός στην αγορά της ασύρματης τηλεφωνίας, ώθησε υψηλότερα το κόστος.

Το τέταρτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 760,2 εκατ. ευρώ (ένα δισ. δολ. ΗΠΑ), από 189,2 εκατ. ευρώ, πριν από ένα έτος, ωθώντας τα κέρδη στο σύνολο του έτους στα επίπεδα ρεκόρ των 2,88 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Το τέταρτο τρίμηνο, οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 934 εκατ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της, Cesar Alierta, 59 ετών, αυξάνει τις δαπάνες, προκειμένου να υπερασπιστεί την ηγετική θέση της εταιρείας στην ασύρματη τηλεφωνία στην Ισπανία και τη Βραζιλία, καθώς οι ανταγωνίστριές της, όπως η Vodafone Group Plc, στοχεύουν στην πελατεία της. Προκειμένου να ισχυροποιήσει τις προοπτικές της, η εταιρεία κατέβαλε 5,85 δισ. δολ. ΗΠΑ για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων κινητής τηλεφωνίας της BellSouth Corp., στην Λατινική Αμερική.

Το πρώην κρατικό μονοπώλιο της Ισπανίας, είχε προσφάτως περίπου 78 εκατ. συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, με 56,5 εκατ. στη Λατινική Αμερική, ενώ για να τονώσει τη μελλοντική του ανάπτυξη, στοχεύει στις αγορές του Μεξικό, της Βενεζουέλας, της Κολομβίας και της Αργεντινής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα