Foodland: Απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της Metcash

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2005 08:49

ΑΠΕΡΡΙΨΕ την προσφορά της Metcash Trading Ltd., ύψους 846 εκατ. δολ. Αυστραλίας (670 εκατ. δολ. ΗΠΑ), για την εξαγορά του τμήματός της στην Αυστραλία, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ειδών μπακαλικής της Αυστραλίας, Foodland Associated Ltd., καθώς την θεωρεί υπερβολικά χαμηλή, ενώ ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να διαχωρίσει τις δραστηριότητές της.

Οι δραστηριότητές της στην Αυστραλία, είναι αξίας 8,70 έως 9,56 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, 33% υψηλότερα της προσφοράς των 7,18 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή της Metcash, σύμφωνα με έκθεση του Grant Samuel, που εκπροσωπεί την Foodland. Η Metcash, η μεγαλύτερη εταιρεία χονδρικής πώλησης ειδών μπακαλικής της Αυστραλίας, προσφέρθηκε να αγοράσει το αυστραλιανό τμήμα της εταιρείας.

Η Metcash θέλει το τμήμα της Foodland στη Δυτική Αυστραλία, προκειμένου να ολοκληρώσει το εθνικό της δίκτυο και να αποκτήσει δύναμη, για να κλείνει καλύτερες συμφωνίες από τους προμηθευτές και να ανταγωνιστεί την Coles Myer Ltd. και την Woolworths Ltd., τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής της Αυστραλίας.

«Η αξία της προσφοράς της Metcash για τις δραστηριότητες της Foodland στην Αυστραλία, είναι ανεπαρκής», αναφέρει σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της εταιρείας, Len Bleasel.

Τώρα, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να μοιράσουν τις δραστηριότητες της εταιρείας στη Ν. Ζηλανδία, στους μετόχους. Μετά από αυτό, η εταιρεία μπορεί να είναι ευαίσθητη για εξαγορές από την Coles Myer ή την Woolworths.

Οι μετοχές της Foodland, σημείωναν άνοδο 25 σεντς, φθάνοντας στα 23,85 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 2:45' μ.μ, ώρα Σύδνεϋ. Αναρριχήθηκαν περισσότερο από 24%, από τις 6 Δεκεμβρίου, όταν έγινε η προσφορά της Metcash. Οι μετοχές της Metcash, παρέμειναν αμετάβλητες, στα 2,95 δολ. Αυστραλίας, η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα