Philippine Long Distance: Κέρδη ρεκόρ το 2004

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2005 08:34

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, από δέκα φορές - αλλά και των εκτιμήσεων οικονομικών αναλυτών - αυξήθηκαν πέρυσι, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών των Φιλιππίνων, Philippine Long Distance Telephone Co., καθώς η εταιρεία αύξησε τον αριθμό των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 28 δισ. πέσος (512 εκατ. δολ. ΗΠΑ) από τα αναθεωρημένα ύψους 2,12 δισ. πέσος, που είχε εμφανίσει το 2003, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Μανίλα. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 13%, φθάνοντας στα 126 δισ. πέσος με τα έσοδα από την κινητή τηλεφωνία να αυξάνονται κατά 27%.

Η Philippine Long Distance έχει κατά 1/3, περισσότερους σταθμούς δικτύου κινητής τηλεφωνίας, από αυτούς που διαθέτει η πιο κοντινή ανταγωνίστριά της, Globe Telecom Inc., κάτι που τη βοηθά να προστατεύσει το μερίδιο αγοράς της, καθώς νέες εταιρείες στον κλάδο, όπως η Sun Cellular, προσφέρουν φθηνότερες υπηρεσίες. Η αύξηση των κερδών επέτρεψε στην κυρίαρχο εταιρεία του κλάδου, να καταβάλλει για πρώτη φορά μέρισμα, από τον Απρίλιο του 2001.

Οι μετοχές της Philippine Long Distance σημείωσαν άνοδο 15 πέσος, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 1.395 πέσος η μία, κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στη Μανίλα. Πέντε οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της εταιρείας, θα έφθαναν στα 26,4 δισ. πέσος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα