Sanofi: 18% η αύξηση των κερδών από τις πωλήσεις του Plavix και Eloxatin

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2005 09:15

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 18%, σημείωσαν το 2004, μετά τις υψηλές πωλήσεις των σκευασμάτων Plavix, Eloxatin και Lantus, τα καθαρά κέρδη της τρίτης σε μέγεθος φαρμακευτικής εταιρείας στον κόσμο, Sanofi-Aventis SA.

Τα καθαρά προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων κέρδη, αυξήθηκαν στα 5,25 δισ. ευρώ (6,93 δισ. δολ. ΗΠΑ) και περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα της Aventis, μόνο για τέσσερις μήνες ή 3,89 ευρώ ανά μετοχή, από 4,45 δισ. ευρώ ή 3,29 ευρώ ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site της εταιρείας, που εδρεύει στο Παρίσι. Τα κέρδη, σύμφωνα με τα γαλλικά λογιστικά πρότυπα, διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των έξι οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 25,4 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της, Jean-Francois Dehecq, 64 ετών, ο οποίος επέβλεψε τη δημιουργία της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας ύψους 71 δισ. δολ. ΗΠΑ το 2004, επανέλαβε την υπόσχεσή του να δημιουργήσει συνέργιες ύψους 1,6 δισ. μέχρι τα τέλη του 2006. Η εταιρεία περιμένει να αυξήσει τα κέρδη της με τον ίδιο ρυθμό φέτος έως ότου ολοκληρωθεί η συγχώνευση και επεσήμανε ότι η ανάπτυξη των πωλήσεων θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη.

Οι μετοχές της Sanofi-Aventis έχουν σημειώσει άνοδο 7,9% από τη δημιουργία της στις 20 Αυγούστου και ο δείκτης των 17 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Pharmaceutical Index σημείωσε την ίδια χρονική περίοδο άνοδο 5,5%. Χθες, στο Παρίσι, σημείωσαν άνοδο 45 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας τα 60,40 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα