Πρόγραμμα 40 εκ. ευρώ για την γυναικεία επιχειρηματικότητα

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2005 16:55

Απόφαση για δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα πλαίσια του Δ΄ κύκλου της Δράσης 2.8.2 «Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ), υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, αποσκοπεί στην ανάπτυξη, υποστήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας των γυναικών μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων για τη δημιουργία 400 περίπου νέων και βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι χρηματοδοτικές ενισχύσεις θα χορηγηθούν για την υλοποίηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών σχεδίων σε περισσότερες από 50 επιλέξιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της Μεταποίησης.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν γυναίκες που γεννήθηκαν από το 1950 μέχρι και το 1987, είναι άνεργες, μισθωτές ή ελεύθερες επαγγελματίες και δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα κατά το διάστημα από 1/1/2004 έως και την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να παραλάβουν τον κανονισμό του προγράμματος και τα έντυπα υποβολής των προτάσεων από:

- τα γραφεία του ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε., Ξενίας 16 & Έβρου, 11528 Αθήνα, Τηλ.: 210 -7491100,

- το γραφείο πληροφόρησης της Ειδικής Γραμματείας για την Ανταγωνιστικότητα, Μεσογείων 56, 11527 Αθήνα, τηλ: 801 11 36300,

- τα κατά τόπους επιμελητήρια, τα Κέντρα Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, και

- σε ηλεκτρονική μορφή από τις ιστοσελίδες του υπουργείου Ανάπτυξης ( www.ypan.gr ), της Ειδικής Γραμματείας για την Ανταγωνιστικότητα ( www.antagonistikotita.gr ) και του ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε. ( www.eommex.gr ).

Οι φάκελοι υποψηφιότητας των ενδιαφερόμενων θα πρέπει να υποβάλλονται ή να αποστέλλονται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή έως και την 25η Απριλίου 2005, στα γραφεία του ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε., με την ένδειξη: Για το πρόγραμμα «Ενίσχυση Γυναικείας Επιχειρηματικότητας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα