Στο τελευταίο τρίμηνο του 2005 η κοινή πλατφόρμα ΧΑ - ΧΑΚ

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2005 16:49

Συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή των κ.κ. Προέδρων των Επιτροπών Κεφαλαιαγορών Ελλάδας και Κύπρου κ. Αλέξιου Πιλάβιου και Μάριου Κληρίδη πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την υλοποίηση Κοινής Πλατφόρμας υποστήριξης της λειτουργίας των δύο αγορών. Η υλοποίηση της Κοινής Πλατφόρμας στοχεύει:

Στη διαμόρφωση ενός ομοιογενούς, αποδοτικού και αποτελεσματικού περιβάλλοντος για την εκτέλεση συναλλαγών και εκκαθάρισης στις δύο αγορές στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αναπτυγμένων κεφαλαιαγορών διεθνώς.

Στη μείωση από τη μια του κόστους λειτουργίας των Χρηματιστηρίων με την αξιοποίηση των οικονομιών κλίμακος και από την άλλη του κόστους πρόσβασης των συμμετεχόντων στις αγορές των δύο χρηματιστηρίων.

Στη διευκόλυνση και προώθηση περαιτέρω των συνεργασιών και πρωτοβουλιών ανάπτυξης των εργασιών των δύο αγορών στοχεύοντας στη συμμετοχή και άλλων αγορών της περιοχής. Στο αναλυτικό χρονοδιάγραμμα δράσης που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο Χρηματιστηρίων προβλέπεται η Κοινή Πλατφόρμα να λειτουργήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2005.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό θα αποκτήσει 'σάρκα και οστά' μέσα στο 2005 και θα μας βοηθήσει να πετύχουμε το στόχο της δημιουργίας μιας ενιαίας αγοράς στην ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή», δήλωσε κατά την υπογραφή του συμφωνητικού ο πρόεδρος του Χ.Α., Σπύρος Καπράλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Ακης Κλεάνθους, πρόεδρος του ΧΑΚ, είπε: «Για το Κυπριακό Χρηματιστήριο η συμφωνία αυτή, σηματοδοτεί τη νέα εποχή κατά την οποία το Χρηματιστήριο καλείται πλέον να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της Κυπριακής Οικονομίας μέσα στην Ενιαία Ευρώπη».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα