Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Toyota Motοr Co. και της Hyundai Motor Co., μετά την έκθεση για τη βιομηχανία, η οποία έδειξε, ότι, οι εταιρείες, αύξησαν το μερίδιο αγοράς τους στις ΗΠΑ, για έκτο συνεχόμενο μήνα.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. και της Inpex Corp. οδήγησαν την πτώση μεταξύ των εταιρειών φυσικών πηγών, καθώς εικάζεται, ότι, η πρόσφατη άνοδος των τιμών των μετοχών τους, δεν δικαιολογεί την προοπτική αύξησης των τιμών των προϊόντων φυσικής παραγωγής.

«Οι ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίες, παρουσιάζουν μικρά οχήματα, τα οποία είναι ελκυστικά, τη στιγμή, που οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται και αυτό τους δίνει περιθώριο στην αγορά των ΗΠΑ», ανέφερε ο Isaho Nakasho, ο οποίος διαχειρίζεται 40 εκατ. δολ. σε μετοχές στην Ασία - εκτός Ιαπωνίας - με την Fuji Investment Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Αυτό που βλέπουμε σήμερα, είναι η άντληση των κερδών, μετά την πρόσφατη άνοδο των μετοχών των εταιρειών προϊόντων φυσικής παραγωγής».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση, φθάνοντας στις 103,42 μονάδες, στη 1:22' μ.μ., ώρα Τόκυο. Οι μετοχές των εταιρειών ενεργείας και υλικών, σημείωσαν σήμερα τις μεγαλύτερες απώλειες, ενώ ο κλάδος που αποτελείται από μετοχές που αφορούν στην κατανάλωση, σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο.

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Ιαπωνία για πέμπτη ημέρα και οδεύουν να κλείσουν στα υψηλότερα επίπεδα από την 1η Ιουλίου του 2004. Ο Nikkei 225, σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 11.813,82 μονάδες, τη στιγμή που ο Topix κέρδιζε ποσοστό 0,5%.

Στις Φιλιππίνες, ο Philippine Stock Exchange Composite Index, υποχωρούσε κατά 1%. Απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της Ayala Corp., μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης, ότι το έλλειμμα του κράτους αυξήθηκε σε ποσοστό 14% πέρυσι, αυξάνοντας τις ανησυχίες, ότι θα υπάρξει μείωση των δαπανών.

Στην Ταϊλάνδη, ο SET Index υποχωρούσε κατά 1,4% και είχε τις μεγαλύτερες αυξομειώσεις, από οποιονδήποτε άλλο δείκτη της περιφέρειας. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Ινδία, τη Σιγκαπούρη, τη Ν. Ζηλανδία και την Αυστραλία, τη στιγμή που όλοι οι άλλοι κινήθηκαν πτωτικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα