InBev: 42% υψηλότερα κέρδη μετά την εξαγορά στη Βραζιλία

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2005 09:38

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 42%, μετά την επιτάχυνση της επέκτασής σε αναπτυσσόμενες αγορές, με την απόκτηση της μεγαλύτερης ζυθοποιΐας της Λατινικής Αμερικής, εμφάνισαν τα ετήσια κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος ζυθοποιΐας στον κόσμο, InBev NV.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 719 εκατ. ευρώ (946 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από 505 εκατ. ευρώ το 2003, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, της εταιρείας, που παράγει τις μπύρες Rolling Rock και Stella Artois. Στα κέρδη της προηγούμενης χρήσης, περιλαμβάνονται και τα κέρδη τεσσάρων μηνών της AmBev, της βραζιλιάνικης εταιρείας, που η InBev απέκτησε αντί του ποσού των 11,2 δισ. δολ. ΗΠΑ. Οι πωλήσεις της, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 22%, φθάνοντας στα 8,57 δισ. ευρώ.

Η InBev, όπως οι ανταγωνίστριές της Heineken NV και Carlsberg A/S, μειώνουν το κόστος και επιδιώκουν εξαγορές στις αναπτυσσόμενες αγορές, για να αντιμετωπίσουν τη μείωση της ζήτησης μπύρας στην Ευρώπη, όπου η συρρίκνωση των οικονομιών και η απαγόρευση του καπνίσματος στα μπαρ, οδήγησαν τους καταναλωτές στη μείωση των δαπανών τους στα κέντρα διασκέδασης. Οι πωλήσεις της βελγικής εταιρείας, μειώθηκαν πέρυσι στη Δυτική Ευρώπη, σε ποσοστό 2.3%.

Σύμφωνα με τη διοίκησή της, τα κέρδη της φέτος θα σημειώσουν αύξηση. Οι μετοχές της, το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν αύξηση 25%, ενώ της ανταγωνίστριάς της Anheuser-Busch, υποχώρησαν σε ποσοστό της τάξης του 11%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα