Bayer: Κέρδη το δ' τρίμηνο, μετά την αύξηση της ζήτησης χημικών

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2005 10:03

ΚΕΡΔΗ εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο, αποτέλεσμα της βελτιωμένης ζήτησης χημικών και την μη επανάληψη του κόστους αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της, η γερμανική εφευρέτρια της ασπιρίνης, Bayer AG.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 41 εκατ. ευρώ (54 εκατ. δολ.) έναντι ζημίας 1,95 δισ. ευρώ, το τέταρτο τρίμηνο του 2003, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site της. Σύμφωνα με 10 οικονομικούς αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, τα κέρδη της θα έφθαναν τα 60 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις της Bayer, αυξήθηκαν σε ποσοστό 8,8%, φθάνοντας στα 7,75 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας, θα καταβάλλει μέρισμα 55 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερο από τα 50 σεντς που είχε καταβάλει τη χρήση του 2003. Τα λειτουργικά της κέρδη ανήλθαν σε 220 εκατ. ευρώ, από ζημίες 2,73 δισ. ευρώ.

«Η βελτίωση της λειτουργίας μας, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Ξεπεράσαμε τον στόχο των πωλήσεων και των κερδών με επιτυχία», ανέφερε ο επικεφαλής της Werner Wanning στη δήλωσή του. Όλα τα στοιχεία είναι αρχικά και δεν έχουν ακόμη επαληθευθεί, σύμφωνα με την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα