HBOS: Περισσότερα δάνεια, 25% υψηλότερα κέρδη το 2004

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2005 10:12

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 25%, καθώς αυξήθηκε ο δανεισμός μέσω πιστωτικών καρτών, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη αύξηση των εσόδων έναντι του κόστους, αφού εγκατέλειψε το σχέδιο απόκτησης της Abbey National Plc, εμφάνισαν στο σύνολο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, της Βρετανίας, HBOS Plc.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 3,06 δισ. λίρες Αγγλίας (5,86 δισ. δολ. ΗΠΑ), από 2,45 δισ. λίρες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Τα ετήσια κέρδη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 10 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προβλεπόταν να ανέλθουν σε 2,98 δισ. λίρες.

Ο επικεφαλής της, James Crosby, 48 ετών, επεκτείνει τις υπάρχουσες δραστηριότητες της τράπεζας στη Βρετανία, πουλώντας περισσότερους τραπεζικούς λογαριασμούς, ασφάλειες και πιστωτικές κάρτες, μετά την εγκατάλειψη του σχεδίου εξαγοράς της Abbey, τον Σεπτέμβριο. Μετά από την ακύρωση της απόκτησης της Abbey, ο Crosby θυσίασε την ευκαιρία να αποκτήσει τον έλεγχο του 1/3 της αγοράς υποθηκών της Βρετανίας, ύψους 1,37 τρισ. δολ. ΗΠΑ.

«Κερδίσαμε μερίδιο αγοράς, κάτι που επετεύχθη από τη βελτίωση της αποδοτικότητας και τις καθιέρωσης υψηλότερων αποδόσεων στους μετόχους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας.

Οι μετοχές της HBOS, σημείωσαν πέρυσι άνοδο 17%, με αποτέλεσμα να έχουν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 10 μετοχών των τραπεζών, που απαρτίζουν τον FTSE 350 Banks Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα