MCI: Εξετάζει σοβαρά την πρόταση εξαγοράς της από την Qwest

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2005 08:35
UPD:08:37

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, για τη συνένωσή της με την Qwest Communications International Inc., υποκύπτοντας στις πιέσεις των μετόχων, που αντιστέκονται της χαμηλότερης προσφοράς από την Verizon Communications Inc., ξεκινά η υπ' αριθμόν δεύτερη εταιρεία υπεραστικών τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, MCI Inc.

Οι εκπρόσωποι της MCI και της Qwest πραγματοποίησαν εποικοδομητικές συσκέψεις, με στόχο την επανεξέταση της προσφοράς της Qwest ύψους 8 δισ. δολ. ΗΠΑ για την εξαγορά της MCI, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Τον περασμένο μήνα, η MCI, απεδέχθη την πρόταση εξαγοράς της από την Verizon, ύψους 6,76 δισ. δολ., αποκρούοντας την υψηλότερη προσφορά της Qwest.

«Το διοικητικό συμβούλιο έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει», ανέφερε ο Leon Cooperman, επικεφαλής της Omega Advisors Inc., ο οποίος κατέχει το 2,9% των μετοχών της MCI και συγκαταλέγεται μεταξύ των έξι μεγαλύτερων μετόχων της, συμπληρώνοντας: «Εχουμε δύο εταιρείες, που ενδιαφέρονται για το ίδιο πράγμα».

Η MCI, συμφώνησε να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις, μετά τη χθεσινή συνάντηση του επικεφαλής της Qwest, Richard Notebaert, με 250 επενδυτές και οικονομικούς αναλυτές, για να κάνει γνωστή την προσφορά του. Ο ίδιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε, είπε, ότι η MCI αρνήθηκε να απαντήσει στην πρότασή του και έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα Wall Street Journal, το οποίο ανέφερε, ότι η συγχώνευση της MCI με την Verizon, ανατρέπει τον ανταγωνισμό. Οι μέτοχοι της MCI, με το 12,5% της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Bill Miller της Legg Mason Inc. και του Cooperman, της Omega, αντέδρασαν στην πώληση της εταιρείας στην Verizon.

Οι μετοχές της MCI, σημείωναν άνοδο 9 σεντς, φθάνοντας στα 23,45 δολ. η μία, στις 4 μ.μ., στην Ν. Υόρκη, τοπική ώρα, στο Nasdaq Stock Market και βρίσκονται πάνω από την προσφορά εξαγοράς από τη Verizon, προς 20,81 δολ. η μία. Οι μετοχές της Verizon, σημείωσαν άνοδο 22 σεντς, φθάνοντας στα 36,47 δολ. η μία. Απώλειες 12 σεντς, στα 3,93 δολ. η μία, σημείωσαν οι μετοχές της Qwest, στο New York Stock Exchange (NYSE).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα