Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2005 08:35

MCI: Εξετάζει σοβαρά την πρόταση εξαγοράς της από την Qwest

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, για τη συνένωσή της με την Qwest Communications International Inc., υποκύπτοντας στις πιέσεις των μετόχων, που αντιστέκονται της χαμηλότερης προσφοράς από την Verizon Communications Inc., ξεκινά η υπ' αριθμόν δεύτερη εταιρεία υπεραστικών τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, MCI Inc.

Οι εκπρόσωποι της MCI και της Qwest πραγματοποίησαν εποικοδομητικές συσκέψεις, με στόχο την επανεξέταση της προσφοράς της Qwest ύψους 8 δισ. δολ. ΗΠΑ για την εξαγορά της MCI, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Τον περασμένο μήνα, η MCI, απεδέχθη την πρόταση εξαγοράς της από την Verizon, ύψους 6,76 δισ. δολ., αποκρούοντας την υψηλότερη προσφορά της Qwest.

«Το διοικητικό συμβούλιο έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει», ανέφερε ο Leon Cooperman, επικεφαλής της Omega Advisors Inc., ο οποίος κατέχει το 2,9% των μετοχών της MCI και συγκαταλέγεται μεταξύ των έξι μεγαλύτερων μετόχων της, συμπληρώνοντας: «Εχουμε δύο εταιρείες, που ενδιαφέρονται για το ίδιο πράγμα».

Η MCI, συμφώνησε να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις, μετά τη χθεσινή συνάντηση του επικεφαλής της Qwest, Richard Notebaert, με 250 επενδυτές και οικονομικούς αναλυτές, για να κάνει γνωστή την προσφορά του. Ο ίδιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε, είπε, ότι η MCI αρνήθηκε να απαντήσει στην πρότασή του και έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα Wall Street Journal, το οποίο ανέφερε, ότι η συγχώνευση της MCI με την Verizon, ανατρέπει τον ανταγωνισμό. Οι μέτοχοι της MCI, με το 12,5% της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Bill Miller της Legg Mason Inc. και του Cooperman, της Omega, αντέδρασαν στην πώληση της εταιρείας στην Verizon.

Οι μετοχές της MCI, σημείωναν άνοδο 9 σεντς, φθάνοντας στα 23,45 δολ. η μία, στις 4 μ.μ., στην Ν. Υόρκη, τοπική ώρα, στο Nasdaq Stock Market και βρίσκονται πάνω από την προσφορά εξαγοράς από τη Verizon, προς 20,81 δολ. η μία. Οι μετοχές της Verizon, σημείωσαν άνοδο 22 σεντς, φθάνοντας στα 36,47 δολ. η μία. Απώλειες 12 σεντς, στα 3,93 δολ. η μία, σημείωσαν οι μετοχές της Qwest, στο New York Stock Exchange (NYSE).