Cochlear: 195 εκατ. δολ. Αυστραλίας για την Entific Medical Systems

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2005 09:27

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της σουηδικής Entific Medical Systems, αντί του ποσού των 195 εκατ. δολ. Αυστραλίας, (153 εκατ. δολ. ΗΠΑ), προκειμένου να επεκταθεί στην Ευρώπη, την ταχύτατα αναπτυσσομένη περιφέρεια, έκλεισε η Cochlear Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής εμφυτευμάτων, για την βελτίωση της ακοής, στον κόσμο.

Οι μετοχές της Cochlear, που εδρεύει στο Σύδνεϋ, σημείωσαν άνοδο 1,09 δολ. Αυστραλίας, ποσοστό 3,7%, φθάνοντας στα 30,88 δολ. Αυστραλίας η μία, κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου της Αυστραλίας, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 5 Νοεμβρίου του 2003. Οι μετοχές της, αναρριχήθηκαν φέτος σε ποσοστό της τάξης του 23% και είχαν την καλύτερη επίδοση, μεταξύ των μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη S&P/ASX 200 Health Care Index.

Οι πωλήσεις της Cochlear στην Ευρώπη, αυξήθηκαν 44% το εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, υπερβαίνοντας την αύξηση 16%, που σημείωσαν οι πωλήσεις της στην Αμερική.

Η Entific Medical είναι μία εταιρεία παραγωγής εμφυτευμάτων βελτίωσης της ακοής, που ανήκει στην Nobel Biocare Holding AG και σε άλλους Σουηδούς επενδυτές. Η εμπορική συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί από τραπεζικά δάνεια και ταμειακά αποθέματα, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Cochlear.

«Θέλουμε να έχουμε διεθνή δραστηριότητα», ανέφερε ο επικεφαλής της, Chris Roberts, 51 ετών, σε τηλεφωνική του συνέντευξη από το Σύδνεϋ, συμπληρώντας: «Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την Ευρώπη».

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τα καθαρά κέρδη στο σύνολο της χρήσης, λέγοντας, ότι αυτά θα αυξηθούν σε ποσοστό της τάξης του 45%, στα 55 εκατ. δολ. Αυστραλίας. Ο Roberts, επιδικώκει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της Cochlear, σε μια αγορά τουλάχιστον τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων, που χρειάζονται εμφυτεύματα βελτίωσης της ακοής. Ο ίδιος είπε, ότι, ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζεται εμφυτεύματα αυξάνεται.

Η εμπορική συναλλαγή θα προσθέσει αμέσως κέρδη στη μετοχή της εταιρείας, σύμφωνα με τον Roberts. Η Entific, πέρυσι, εμφάνισε καθαρά, προ φόρων κέρδη, περίπου 7 εκατ. δολ. Αυστραλίας, ενώ η ετήσια ανάπτυξή της ήταν πάνω από 35% την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με την Cochlear.

Τα εμφυτεύματα της Cochlear, χρησιμοποιούνται από ανθρώπους που έχουν έντονο πρόβλημα με την απώλεια ακοής και μπορούν να ακούσουν ήχους έντασης 90 ντεσιμπέλ ή πιο δυνατούς, όπως αυτόν, που κάνει ένα φορτηγό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα