Macquarie Goodman: Επέκταση των δραστηριοτήτων στην Ασία

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2005 09:58

ΜΕΓΑΛΗ, όσο και της Αυστραλίας, θα είναι μέσα σε μία πενταετία η αγορά της Ασίας για την Macquarie Goodman Group, την αυστραλιανή εταιρεία real estate, η οποία, αυτήν την εβδομάδα, έκανε την πρώτη της αγορά στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, στην Ασία, Stephen Hawkins.

Η εταιρεία, της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία ύψους 4 δισ. δολ. Αυστραλίας (3,1 δισ. δολ. ΗΠΑ), την καθιστούν τη μεγαλύτερη εταιρεία ιδιοκτησίας βιομηχανικών χώρων της Αυστραλίας, είπε πριν από τρεις ημέρες, ότι αγόρασε μία αποθήκη και ένα κέντρο διανομής, αντί 750 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ (96 εκατ. δολ. ΗΠΑ), στο Χονγκ Κονγκ. Οι άλλες επενδύσεις της εταιρείας στην Ασίας, περιλαμβάνουν μερίδιο 40%, στην επένδυση γης ύψους 2 δισ. δολ. Σιγκαπούρης (1,2 δισ. δολ. ΗΠΑ), στη Σιγκαπούρη.

«Είναι πιθανό, οι δραστηριότητές μας στην Ασία, να γίνουν τόσο μεγάλες όσο αυτές στην Αυστραλία ή και μεγαλύτερες μέσα σε πέντε χρόνια», είπε ο Hawkins, σε τηλεφωνική του συνέντευξη, συμπληρώνοντας: «Είχαμε επιτυχία στη Σιγκαπούρη. Ο κόσμος προσπαθεί να επενδύσει στην Ασία».

Ο Hawkins σχεδιάζει να αγοράσει περισσότερα ακίνητα στο Χονγκ Κονγκ, να τα βάλει σε κοινοπραξία και να εισάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο, το πιθανότερο σε 12 μήνες, αλλά σίγουρα μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Οι ενοικιάσεις για βιομηχανικούς χώρους, όπως αποθήκες και κέντρα διανομής, έχουν αυξηθεί σε ποσοστό της τάξης του 5% για κάθε ένα, από τα δύο τελευταία έτη στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σημειώνεται, ότι, η Macquarie Bank Ltd., η μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας, κατέχει το 8,8%, της Macquarie Goodman.

Οι μετοχές της τελευταίας, υποχωρούσαν 3 σεντς, φθάνοντας τσα 3,92 δολ. Αυστραλίας, στις 4 μ.μ., κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στο Σύδνεϋ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα