Lloyds TSB: 36% χαμηλότερα κέρδη μετά την πώληση περιουσιακών στοιχείων

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2005 10:20

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 36%, σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο, εξ αιτίας της επανάληψης των δαπανών από τις πωλήσεις τμημάτων της στο εξωτερικό, τα καθαρά κέρδη της πέμπτης σε μέγεθος τράπεζας της Βρετανίας, Lloyds TSB Group Plc.

Το δεύτερο εξάμηνο, τα καθαρά κέρδη της δανείστριας, υποχώρησαν στο 1,34 δισ. λίρες Αγγλίας (2,55 δισ. δολ. ΗΠΑ), από 2,1 δισ. λίρες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News, με βάση τα ετήσια αποτελέσματα, που ανακοίνωσε χθες η τράπεζα, που εδρεύει στο Λονδίνο.

Ο επικεφαλής της, Eric Daniels, 53 ετών, προσπαθεί να πουλήσει περισσότερα ασφαλιστικά προϊόντα και πιστωτικές κάρτες στους υπάρχοντες πελάτες της τράπεζας, ενώ αγωνίζεται να αυξήσει τα έσοδα, μετά την πώληση περιουσιακών στοιχείων αξίας μεγαλύτερης των 4,6 δισ. δολ. ΗΠΑ, ώστε να καταβάλλει τα μερίσματα και να αυξήσει το κεφάλαιο στα τμήματα ασφαλίσεων της τράπεζας. Η δανείστρια, ήταν η μεγαλύτερη της Βρετανίας, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, πριν από επτά χρόνια.

Πέρυσι, οι μετοχές της Lloyds, σημείωσαν άνοδο 5,6%, χαμηλότερη της ανόδου των 10 μετοχών των τραπεζών, που απαρτίζουν τον FTSE 350 Banks Index, ο οποίος σημείωσε άνοδο 6,8% το 2004.

Τα κέρδη της το δεύτερο εξάμηνο του 2003 τριπλασιάστηκαν, αποτέλεσμα της πώλησης του παραρτήματός της στη Ν. Ζηλανδία, αντί του ποσού των 3,8 δισ. δολ. ΗΠΑ και των αντίστοιχων στη Βραζιλία, αντί 815 εκατ. δολ. ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα