Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2005 07:01
UPD:07:52

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη, σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Honda Motor Co. και της Hynix Semiconductor Inc., μετά την κυβερνητική ανακοίνωση στις ΗΠΑ, η οποία αύξησε την αισιοδοξία, ότι, η δημιουργία των θέσεων εργασίας θα στηρίξει την ανάπτυξη, στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

«Τα βασικά στοιχεία της οικονομίας των ΗΠΑ είναι καλά και όσο αυτό διατηρηθεί, θα υπάρχει θετικό κλίμα για τις εξαγωγικές εταιρείες», ανέφερε ο Hisakazu Amano, ο οποίος διαχειρίζεται 383 εκατ. δολ. σε μετοχές με την T&D Asset Management Co., στο Τόκυο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν 945 μετοχές των εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 104,29 μονάδες, στις 12:10' μ.μ., στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης οδεύει να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα, από τις 21 Σεπτεμβρίου του 2000. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, αναρριχήθηκε για όγδοοη ημέρα, το μεγαλύτερο συνεχόμενο χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 1999. Σημείωνε άνοδο 0,7%, φθάνοντας σται 11.953,49 μονάδες.

Οι μετοχές της Sony Corp., κινούντο ανοδικά. Ο Howard Stringer, μέχρι τώρα επικεφαλής της εταιρείας στις ΗΠΑ, θα γίνει πρόεδρος και εκτελεστικός της διευθυντής από τις 22 Ιουνίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, που έγινε κατά την προσωρινή παύση των διαπραγματεύσεων στο μέσον της ιαπωνικής συνεδρίασης.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index, σημείωνε άνοδο 0,45%. Οι μετοχές της BHP Billiton και της Rio Tinto κινούντο ανοδικά, καθώς οι τιμές του χαλκού κινήθηκαν ανοδικά, μετά τα καλύτερα - από ό,τι αναμενόταν - στοιχεία, για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Τα υψηλότερα κέρδη στην περιφέρεια, σημείωσε ο Philippine Stock Exchange Composite Index, με άνοδο 2%.

Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές στην Ασία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα