Sony: Ο Howard Stringer νέος πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2005 07:02

ΤΟΝ Howard Stringer, τον πρώτο αλλοδαπό, όρισε στα 59 χρόνια ιστορίας της, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών στον κόσμο, Sony Corp., ως πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή, στρέφοντας το ενδιαφέρον της στην βιομηχανία της ψυχαγωγίας, προκειμένου να αναστρέψει την πορεία της, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια των 3/4 της χρηματιστηριακής της αξίας, σε χρονικό διάστημα πέντε ετών.

Ο ηλικίας 63 Stringer, που έχει γεννηθεί στη Βρετανία και είναι επικεφαλής του τμήματος ηλεκτρονικών της Sony στις ΗΠΑ, έχει αποστολή τη συγχώνευση του τμήματος ηλεκτρονικών με το τμήμα μέσων. Θα αντικαταστήσει τον Nobuyuki Idei, ο οποίος θα γίνει σύμβουλος της Sony, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας στο Τόκυο.

Τον Ιανουάριο, η παραγωγός των κομπιούτερο Vaio και των βιντεο-παιχνιδιών PlayStation, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης, εξ αιτίας της υποχώρησης των τιμών των προϊόντων, όπως των ραδιοφώνων και των τηλεοράσεων, καθώς έντονος είναι ο ανταγωνισμός που επικρατεί από την Samsung Electronics και την Apple Computer Inc.

«Η Sony δεν είχε καλές επιδόσεις υπό τη διοίκηση του Idei και απ'ό,τι φαίνεται η αλλαγή αυτή ενδέχεται να αποδειχθεί θετική», είπε ο Koichi Seki, που διαχειρίζεται μετοχές με την Chuo Securities Co. στο Τόκυο.

Οι μετοχές της Sony σημείωναν άνοδο 2%, φθάνοντας στις 4.090 γιέν, στη 1 μ.μ., στο Τόκυο, τοπική ώρα. Την τελευταία πενταετία, έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 73%, σε αντίθεση με τη μείωση 44% των μετοχών της Matsushita Electric Industrial Co., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών στον κόσμο και αύξησης 90%, των μετοχών της Samsung Electronics.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα