Capital One: 5,35 δισ. δολ. για την απόκτηση της Hibernia

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2005 07:15

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την απόκτηση της Hibernia Corp., αντί του ποσού των 5,35 δισ. δολ. ΗΠΑ σε μετοχές και μετρητά, μεγαλώνοντας το δίκτυο των υποκαταστημάτων της, έκλεισε η πέμπτη μεγαλύτερη εκδότρια πιστωτικών καρτών των ΗΠΑ, Capital One Financial Corp.

H Capital One, που εδρεύει στο Mακ Λιν, της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, θα καταβάλλει 33 δολ. για κάθε μετοχή της Hibernia, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Richard Woods. Οι μέτοχοι της Hibernia, που εδρεύει στη Ν. Ορλεάνη και διαθέτει 314 υποκαταστήματα στο Τέξας και τη Λουϊζιάνα, θα εισπράξουν 45% σε μετρητά και 55% σε μετοχές της Capital One. Οι μετοχές της μεγαλύτερης τράπεζας της Λουϊζιάνα, σημείωναν άνοδο 39 σεντς, ποσοστό 1,%, φθάνοντας στα 26,57 δολ. η μία την περασμένη Παρασκευή στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.

«Η Capital One σκοπεύει να καταστεί μία εταιρεία παροχής όλων των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και τα υποκαταστήματα της Hibernia στη Λουϊζιάνα και το Τέξας, θα βοηθήσουν την τράπεζα να αυξήσει της καταθέσεις της», συμπλήρωσε ο Woods.

Σύμβουλος της εμπορικής συναλλαγής για την Capital One, είναι η Credit Suisse First Boston και νομικός σύμβουλος η Cleary Gottleib Steen & Hamilton. Την Hibernia συμβουλεύει η JPMorgan Chase & Co. και η Bear Stearns Cos. Νομικοί της σύμβουλοι είναι η Wachtell, Lipton, Rosen & Katz και η Phelps Dunbar.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα