N. Kορέα: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Lee Hun Jai

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2005 07:35

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ο υπουργός Οικονομικών της Ν. Κορέας, Lee Hun Jai, μετά τα ερωτήματα που ετέθησαν για εμπορικές συναλλαγές της γυναίκας τους, πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, στον κλάδο του real estate.

Ο πρόεδρος της χώρας, Roh Moo Hyun, απεδέχθη την σημερινή παραίτηση του 60χρονου Lee, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το γραφείο του, στη Σεούλ. Στην ανακοίνωση, δεν έγινε αναφορά για τον αντικαταστάτη του απερχόμενου Lee.

O Roh, χάνει τον αρχιτέκτονα της οικονομικής του πολιτικής, σε μια περίοδο που η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας, δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Νωρίτερα ο ίδιος είχε αρνηθεί πρόταση του Lee να παραιτηθεί, επιδιώκοντας, ο δύο φορές υπουργός Οικονομικών, να παραμείνει στη θέση μέχρι ολοκληρωθεί η πολιτική της μείωσης των φόρων και να αυξηθούν οι δαπάνες της κυβέρνησης, με στόχο την ανάπτυξη.

«Η παραίτηση δεν είναι καλή είδηση για την αγορά μεσοπρόθεσμα», ανέφερε ο Kevin Lee, ο οποίος διαχειρίζεται 600 εκατ. δολ. σε μετοχές, με την Dongwon Investment Trust Management Co., στη Σεούλ, συμπληρώνοντας: «Η αγορά όμως δεν θα επηρεαστεί σημαντικά στο τέλος, καθώς η κυβέρνηση είναι απίθανο να προχωρήσει σε αλλαγή της πολιτικής της.

Ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 0,6%, φθάνοντας στις 1.007,21 μονάδες, στις 2:02' μ.μ., ώρα Σεούλ. Την περασμένη εβδομάδα σημείωσε κέρδη για όγδοη εβδομάδα, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σε εβδομαδιαία βάση, από την άνοδο του για εννέα συνεχόμενες εβδομάδες, τη χρονική περίοδο που έληξε τον Νοέμβριο του 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα