Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2005 10:27
UPD:10:52

Fortius Finance: «Η συνεχιζόµενη συρρίκνωση της αξίας συναλλαγών σε συνδυασµό µε την ήπια σχετικά υποχώρηση καταδεικνύει αφενός την επιφυλακτικότητα των εµπλεκόµενων στα χρηµατιστηριακά δρώµενα στην τρέχουσα φάση και αφετέρου την απουσία διάθεσης επιθετικών πωλήσεων εκ µέρους κυρίως των ξένων θεσµικών επενδυτών, οι κινήσεις των οποίων είναι καταλυτικές για την κίνηση του Γ∆. Η επανέναρξη των διαβουλεύσεων µεταξύ ΕΕΤ και ΟΤΟΕ για την εξεύρεση ενιαίας λύσης στο ασφαλιστικό των τραπεζών τη Πέµπτη εκτιµούµε ότι δεν µπορεί να πυροδοτήσει εκ νέου το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο, καθώς οι προθέσεις της κυβέρνησης υποδεικνύουν λύση κατά περίπτωση και όχι ενιαία λύση, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας. Για αυτό το λόγο άλλωστε πιστεύουµε ότι οι δύο πλευρές εµφανίζονται πιο διαλλακτικές. Για τη σηµερινή συνεδρίαση εκτιµούµε ότι ο Γ∆ θα ξεκινήσει και πάλι σε αρνητικές περιοχές µε ουσιαστικά σηµεία στήριξης και αντίστασης τις 3.050 και τις 3.100 µονάδες αντίστοιχα και πιθανότερο σενάριο την προσπάθεια ανάκαµψής του στη συνέχεια».

Aspis Bank: «Η νέα άνοδος των τιµών του πετρελαίου (άνω των 54 δολ. / βαρέλι στη Νέα Υόρκη), δηµιουργεί αρνητικό κλίµα στις διεθνείς αγορές και πιθανό να επηρεάσει αρνητικά και το Χ.Α. Καθώς δεν υπάρχουν σηµαντικά εταιρικά νέα, την κατεύθυνση θα τη δώσουν τα ξένα χρηµατιστήρια».

Praxis: «Τα αποτελέσματα των παρουσιάσεων της ελληνικής οικονομίας που πραγματοποιούνται στο Λονδίνο από τον υπουργό Οικονομίας καθώς και οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο ασφαλιστικό πρόβλημα των τραπεζών αναμένεται να ασκήσουν επίδραση στην αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Merit: «Απαισιόδοξοι εµφανίζονται οι περισσότεροι επαγγελµατίες του χώρου όσον αφορά στην εμφάνιση του καταλύτη εκείνου που θα µπορούσε να δώσει ώθηση στον ∆είκτη και θεωρούν πως χρειάζονται άµεσα εξελίξεις, χωρίς ωστόσο να εκτιµούν ότι, άµεσα τουλάχιστον, υπάρχουν περιθώρια σηµαντικής υποχώρησης. Αντίθετα, περισσότερο προβληµατισµένοι δείχνουν όσοι ασχολούνται µε την τεχνική ανάλυση, καθώς τόσο ο ∆είκτης όσο και ο FTSE έκλεισαν λίγο ψηλότερα από τις πρώτες στηρίξεις που οριοθετούνται στις 3.077 και 1.720 µονάδες αντίστοιχα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα