Αdidas: Προς αγορά ιδίων μετοχών και αύξηση του μερίσματος

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2005 10:17

ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ιδίων μετοχών, για πρώτη φορά στα 55 χρόνια ζωής της και στην αύξηση του μερίσματος κατά 30%, μετά τη στασιμότητα των παραγγελιών στην Ευρώπη, θα προχωρήσει η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία αθλητικών ειδών στον κόσμο, Adidas-Salomon AG.

Η εταιρεία, θα αγοράσει το 10% των μετοχών της, ασκώντας το δικαίωμα μέχρι τις 12 Νοεμβρίου και θα αυξήσει το μέρισμα του 2005 στο 1,30 ευρώ από 1 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με τα έγγραφα που παρέδωσε σήμερα, πριν από την ετήσια συνέντευξη Τύπου, στην Γερμανία.

Η Adidas, όπως και η μικρότερη ανταγωνίστριά της, Puma AG, βλέπουν την κάμψη της ζήτησης στις αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της γερμανικής, όπου η ανεργία έφθασε στα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η έλλειψη μεγάλων αθλητικών γεγονότων, όπως το Euro 2004 του ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία και το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γερμανία, βαρύνουν την ανάπτυξη της Adidas. Η εταιρεία εισπράττει περίπου το ήμισυ των εσόδων από τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη.

Οι συνολικές παραγγελίες αθλητικών υποδημάτων της Adidas αυξήθηκαν 9% - ασχέτως συναλλαγματικών ισοτιμιών – μετά από αύξηση 7% στη Β. Αμερική και αύξησης 44% των πωλήσεων στης Ασία. Στα τέλη του Σεπτεμβρίου, οι ευρωπαϊκές παραγγελίες ήταν 4% χαμηλότερες.

Ο επικεφαλής της, Herbert Hainer, αναθεώρησε φέτος προς τα πάνω τα κέρδη της εταιρείας κατά 15% και τις πωλήσεις, σύμφωνα με τα έγγραφα. Τα καθαρά κέρδη πέρυσι αυξήθηκαν 21%, φθάνοντας στα 314 εκατ. ευρώ καθώς οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 3%, φθάνοντας στα 6,48 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Adidas, έχουν υποχωρήσει φέτος σε ποσοστό 5,8% και είχαν τη χειρότερη επίδοση, μεταξύ των 30 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον γερμανικό δείκτη DAX. Οι μετοχές της Puma, η οποία ανακοίνωσε, ότι τα κέρδη της θα αυξηθούν με τον χαμηλότερο ρυθμό μέσα σε επτά χρόνια, υποχώρησαν φέτος σε ποσοστό της τάξης του 12%. Οι μετοχές της Nike Inc. της μεγαλύτερης εταιρείας, αθλητικών ειδών στον κόσμο, υποχώρησαν κατά 3,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα