Συνεχίζεται η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2005 10:48

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών βρίσκεται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, το εμπορικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών διευρύνθηκε στα 56,50 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο από 56,40 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο.

Από την άλλη πλευρά, ώθηση στο ευρώ δίνουν οι χθεσινές δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων προκειμένου να αναχαιτισθούν πληθωριστικές πιέσεις.

«Οι μεσοπρόθεσμες πληθωριστικές πιέσεις είναι απότοκο της υπερβολικής ρευστότητας. Θα φτάσει εκείνη η ώρα που θα πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα» δήλωσε χθες στη γερμανική έκδοση της Financial Times ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας και μέλος της ΕΚΤ, Νουτ Βέλινκ.

Στις 10:29 ώρα Ελλάδος, στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,3378 δολάρια έναντι 1,3344 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.

Ρεκόρ διμήνου καταγράφει το ευρώ και έναντι του γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα