Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2005 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των εταιρειών εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Inpex Corp., μετά τη μεγαλύτερη πτώση που σημείωσαν μέσα στο έτος οι τιμές του πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, αυξάνοντας την πεποίθηση, ότι τα κέρδη που οδήγησαν τον κλάδο στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2001, ήταν υπερβολικά.

Ο Nikkei 225 Stock Average και ο Topix, ταλαντεύθηκαν μεταξύ κερδών και απωλειών, καθώς μερίδα επενδυτών είπε ότι η ανάκαμψη στις τιμές της γης, αύξησε την αισιοδοξία για σταθερή ανάπτυξη στην Ιαπωνία, τη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο.

«Η υποχώρηση στις τιμές του αργού, οδήγησαν σε πωλήσεις μετοχών εταιρειών με πετρελαιοειδή», ανέφερε ο Yoshihisa Okamoto, ο οποίος διαχειρίζετια 2,1 δισ. δολ. σε μετοχές, με την Fuji Investment Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Η έκθεση για τις τιμές οικοπέδων σηματοδότησε το τέλος του αποπληθωρισμού και δεν βλέπω κάποιο ιδιαίτερο λόγο να πουλήσω αυτήν τη στιγμή».

Ο Nikkei υποχώρησε 11,91 μονάδες, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στις 11.727,21 μονάδες, στη 1:22' μ.μ., μετά την άνοδό του σε ποσοστό 0,7%. Ο Topix υποχώρησε 4,93 μονάδες, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στις 1.188,92 μονάδες, με τις μετοχές των μεταλλουργιών να έχουν τις χειρότερες επιδόσεις.

Τα προθεσμιακά εμπορεύματα του Nikkei 225 για παραδόσεις Ιουνίου, υποχώρησαν 0,1%, φθάνοντας στις 11.660 μονάδες στην Οζάκα και τη Σιγκαπούρη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα