Στα υψηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων το δολ. έναντι του γιέν

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2005 07:06

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων, αναρριχήθηκε το δολάριο έναντι του γιέν στην Ασία, καθώς εικάζεται ότι αμερικανική έκθεση αργότερα σήμερα, θα δείξει ότι οι παραγγελίες καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν τον Φεβουάριο, εντείνοντας την εικοτολογία, ότι η Federal Reserve θα επιταχύνει τον ρυθμό αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Το αμερικανικό νόμισμα πλησίασε επίσης τα υψηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων έναντι του ευρώ, διευρύνοντας τα κέρδη του φέτος στο 4,5%. Η Κεντρική Τράπεζα εξέφρασε τις ανησυχίες της για τον πληθωρισμό αυτήν την εβδομάδα, όταν αύξησε τα βασικά επιτόκια δανεισμού κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, για έβδομη φορά από τον Ιούνιο, διευρύνοντας το χάσμα έναντι της Ευρώπης και της Ιαπωνίας. Χθες, έκθεση στις ΗΠΑ έδειξε, αύξηση των τιμών καταναλωτή.

Εναντι του γιέν το δολάριο αναρριχήθηκε στα 106,45, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Φεβρουαρίου, πριν από τη διαπραγμάτευσή του στα 106,17 γιέν στις 12:20' μ.μ. στο Τόκυο, από 105,95 γιέν, που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ, το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,2989 από 1,2986 δολάρια.

Χθες, το δολάριο αναρριχήθηκε στο 1,2969 έναντι του ευρώ, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 16 Φεβρουαρίου. Αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, ενδέχεται να ανέλθει στο 1,2870 έναντι του ευρώ και στα 107,10 έναντι του γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα