Πτωτικά κινείται η τιμή του αργού πετρελαίου

ΙΚαθώς περιορίζονται οι ανησυχίες για το ύψος των αποθεμάτων του
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2005 07:18
UPD:07:36

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, διευρύνοντας την υποχώρηση σε ποσοστό 3,3% την περασμένη εβδομάδα, μετά τη δήλωση του υπουργού Πετρελαίου του Κατάρ, ο οποίος είπε, ότι, οι πελάτες του ΟΠΕΚ δεν ζητούν περισσότερο πετρέλαιο, μειώνοντας τις ανησυχίες για τον περιορισμό των παγκοσμίων αποθεμάτων.

«Οι διεθνείς αγορές προμηθεύονται επαρκώς και οι αγοραστές δεν επιζητούν περισσότερες φορτώσεις του καυσίμου», ανέφερε ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ και πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚ, Abdullah bin Hamad al- Attiyah, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους στο Τόκυο. Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε την εβδομάδα που πέρασε μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα 2,5 ετών.

«Τα πετρελαϊκά αποθέματα είναι τόσο υψηλά, που οι τιμές πρέπει να συνεχίσουν την πτώση τους», ανέφερε ο Anthony Nunan, διαπραγματευτής πετρελαίου της Mitsubishi Corp., της τρίτης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας της Ιαπωνίας, στο Τόκυο.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαΐου, υποχώρησε 44 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 54,40 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Διαπραγματεύθηκε στα 54,50 δολ. στις 10:14' π.μ., στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα. Ωστόσο, το πετρέλαιο είναι 54% ακριβότερο, έναντι του προηγουμένου έτους.

Τα συμβόλαια αυξήθηκαν 1,03 δολ., ποσοστό 1,9%, φθάνοντας στα 54,94 δολ. το βαρέλι στις 24 Μαρτίου, μετά την έκρηξη στις εγκαταστάσεις της BP στο Τέξας, πηγή του 3% της συνολικής παραγωγής των ΗΠΑ, αυξάνοντας τις ανησυχίες για τις προμήθειες.

Κλειστό ήταν την Παρασκευή 25 Μαρτίου το Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, λόγω της Μ. Παρασκευής των Καθολικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα