Sprint, Comcast, Time Warner: Ευνοούνται τα ομόλογά τους έναντι της GM

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2005 10:52

ΠΤΩΤΙΚΑ ενδέχεται να κινηθεί το κόστος δανεισμού, που σχετίζεται με τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, για την Sprint Corp., την Comcast Corp. και την Time Warner Inc., καθώς οι επενδυτές αγοράζουν τα δικά τους ομόλογα, αντί των ομολόγων της General Motors.

Οι εταιρείες πιστοληπτικής ικανότητας, όπως η Standard & Poor's, είπαν αυτόν τον μήνα, ότι είναι πιθανόν να μειώσουν τη βαθμίδα της κατάταξης της General Motors, η οποία προέβλεψε τις μεγαλύτερες τριμηνιαίες ζημίες από το 1992. Μερίδα επενδυτών απετράπησαν να αγοράσουν τέτοιο χρέος.

Η Sprint, η Comcast και η Time Warner, βρίσκονται σε παρόμοια βαθμίδα με αυτήν της General Motors, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο. Οι εταιρείες είναι οι τρεις από τις 10 μεγαλύτερες που χρωστούν και έχουν τη χαμηλότερη πιστοληπτική ικανότητα, με ομόλογα συνολικά ύψους 55,6 δισ. δολ., στον δείκτη Lehman Credit Index.

«Οι τομείς των τηλεπικοινωνιών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης φαίνονται ελκυστικοί», ανέφερε ο Krishna Memani, επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής διεθνών πιστώσεων της Credit Suisse First Boston, στη Ν. Υόρκη, συμπληρώνοντας: «Η θεμελιώδης τάση πιστώσεων για τον εταιρικό κλάδο, είναι ακόμη θετική, ακόμη και εάν η General Motors αναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψή της».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα