Chuetsu: 544 εκατ. δολ. για την εξαγορά της Mitsubishi Paper

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2005 11:08

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 58,2 δισ. γιέν (544 εκατ. δολ. ΗΠΑ), για την απόκτηση της Mitsubishi Paper Mills Ltd., της τέταρτης σε μέγεθος χαρτοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, συμφώνησε να καταβάλει η Chuetsu Pulp & Paper Co., σε μια συγχώνευση η οποία επιδιώκει να ανταγωνιστεί άλλες χαρτοβιομηχανίες στην Ασία.

Η Chuetsu, θα καταβάλλει 0,555 μετοχές για κάθε μία μετοχή της Mitsubishi Paper και θα συγχωνευτεί μαζί της, την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με σημερινή κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών, στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Η Chuetsu θα εκδώσει 180,7 εκατ. νέες μετοχές προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εμπορική συναλλαγή.

Οι δύο εταιρείες, ανακοίνωσαν την συγχώνευσή τους τον Ιανουάριο, με στόχο να αντισταθούν στην αύξηση του ανταγωνισμού από τις κινεζικές εταιρείες. Η Mitsubishi Paber είναι η μεγαλύτερη από τις δύο εταιρείες του κλάδου, με πωλήσεις 237 δισ. γιέν, κατά τη χρήση μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο. Η Chuetsu Pulp είχε πωλήσεις 108,7 δισ. γιέν, κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Τον Ιανουάριο, οι εταιρείες, που εδρεύουν στο Τόκυο, είχαν πει ότι θα μειώσουν το κόστος παραγωγής κατά πέντε δισ. γιέν ετησίως, της αγοράς πολτού, των πωλήσεων και της διανομής. Το πλάνο μείωσης του κόστους, περιλαμβάνει περιορισμό των διοικητικών δαπανών, σύμφωνα με τις εταιρείες.

Τον Φεβρουάριο, η Mitsubishi Paper διεύρυνε την πρόβλεψη των καθαρών ζημιών στα 24 δισ. γιέν για την οικονομική χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ζημίες 2 δισ. γιέν. Το εννεάμηνο της χρήσης οι ζημίες της ανήλθαν σε 709 εκατ. γιέν, από καθαρά κέρδη 1,46 δισ. γιέν, κατά την προηγούμενη χρήση. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν 1,6%, φθάνοντας στα 175,5 δισ. γιέν. Το εννεάμηνο, τα καθαρά κέρδη της Chuetsu, μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 15%, φθάνοντας στο 1,51 δισ. γιέν. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 2,2%, φθάνοντας στα 83,6 δισ. γιέν, κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Το ύψος της εξαγοράς της Chuetsu, βασίστηκε στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της, την περασμένη Παρασκευή, στα 322 γιέν η μία.

Οι μετοχές της υποχώρησαν 1,2% ή τέσσερα γιέν, φθάνοντας στα 315 γιέν η μία στη 1:22' μ.μ., σήμερα στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Οι μετοχές της Mitsubishi Paper, έχασαν 0,6% ή ένα γιέν, φθάνοντας στα 172 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα