Συνεχίζει την άνοδό του το δολάριο έναντι του γιέν και του ευρώ

Καθώς εικάζεται ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι πιο ισχυρή της ιαπωνικής και της ευρωπαϊκής
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2005 10:37

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών, έναντι του γιέν, αναρριχήθηκε το δολάριο και ισχυροποιήθηκε έναντι του ευρώ, καθώς εικάζεται ότι εκθέσεις, αυτήν την εβδομάδα, θα καταδείξουν πως η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ επιταχύνεται, τη στιγμή που οι οικονομίες της Γερμανίας και της Ιαπωνίας, αγωνίζονται να επεκταθούν.

Το αμερικανικό δολάριο ισχυροποιήθηκε έναντι της βρετανικής λίρας και του ελβετικού φράγκου, καθώς οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν, ότι οι ΗΠΑ προσέθεσαν 200.000 νέες θέσεις εργασίας, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, τον Μάρτιο. Διαφορετικές εκθέσεις, ενδέχεται να δείξουν μείωση της βιομηχανικής παραγωγής της Ιαπωνίας και αύξηση της ανεργίας της Γερμανίας, στα υψηλότερα επίπεδα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Το δολάριο έχει χώρο για περαιτέρω άνοδο», ανέφερε ο Yusuke Fujisawa, ο οποίος επενδύει σε ξένο χρέος με την Dai-Ichi Kangyo Asset Management, στο Τόκυο και διαχειρίζεται 17 δισ. δολ. ΗΠΑ, συμπληρώνοντας: «Αυτήν την εβδομάδα τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν θα μας υπενθυμίσουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι σημαντικά πιο ισχυρή έναντι της ιαπωνικής και της ευρωπαϊκής».

Εναντι του γιέν, το δολάριο αναρριχήθηκε στα 106,98 στις 4:08' μ.μ., στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 106,40 γιέν, που ήταν αργά στις 25 Μαρτίου στη Ν. Υόρκη. Το αμερικανικό νόμισμα αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των 107,15 γιέν, από τις 10 Νοεμβρίου. Το δολάριο αναρριχήθηκε στα υψηλότερα έξι εβδομάδων έναντι του ευρώ και στο 1,2908.

Ο Fujisawa είπε ότι το δολάριο ενδέχεται να ανέλθει στα 108 έναντι του γιέν και στο 1,27 έναντι του ευρώ μέσα σε ένα μήνα.

Οι συναλλαγές, ενδέχεται να είναι χαμηλότερες από το συνηθισμένο σήμερα, καθώς οι αγορές στο Λονδίνο, τη Φραγκφούρτη και το Χονγκ Κονγκ είναι κλειστές λόγω της Δευτέρας του Πάσχα των Καθολικών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα